Azért ment annyi tao-támogatás Felcsútra, mert ők voltak az elsők, akik stadionfejlesztésben gondolkodtak – ezt a fideszes Bánki Eriknek, az országgyűlés gazdasági bizottsága elnökének sikerült elmondania a Reggeli Start műsorában.

A Digi Sporton futó műsorban az MLSZ elnökségi tagja ezzel indokolta egészen pontosan azt, hogy Felcsútra ment el eddig a legtöbb társasági adó-támogatás:

Nyilvánvaló, hogy a támogatások nagy mértékben mentek Felcsútra, de ennek az az oka, hogy ők voltak az elsők, akik erre a lehetőségre reagáltak. A felcsúti akadémia volt az első, ami stadionfejlesztésben gondolkodott, és a kiszolgáló létesítményeit megtervezte.

Azt gondolom, hogy ez indokolta, hogy a felcsúti akadémia az elsők között volt, aki a legnagyobb támogatásokat kapta.

Bánki szerint azonban mindez csak átmeneti állapot, lassan a többiek is felzárkóznak a Felcsút szintjéhez, így lassan kiegyenlítődnek az erőviszonyok.

Az Index cikke szerint a Felcsút azonban épp az elmúlt időkben kapott infrastruktúrafejlesztésre 3 milliárd forintnyi tao-forrást. Viszont a tao-forrást 2017-ben kivezetik az uniós direktívák miatt, ám várható a tao2, amely a hirtelen sok pénzből felépített infrastruktúra fenntartására mehet majd.

Bánki Erik szerint az, hogy Mészáros Lőrinc, mint az eszéki focicsapat elnöke több milliárd forintot kap egy ottani fejlesztésre, az is a magyar focinak kedvez, hiszen így kitörési lehetőségi nyílik a szlavóniai és Baranya-háromszögbeli magyar fiatalok számára, akik akár magyar válogatottak is lehetnek. 

A fideszes politikus arra is kitért, hogy a cél a piaci alapon történő támogatás, vagyis hogy legyenek olyan cégek, melyeknek megéri a magyar fociba pénzt invesztálni. A tao-források bevezetésekor 10 éves ciklusban gondolkodtak, az első öt év a magyar foci megtisztításáról és az infrastruktúra fejlesztéséről szólt. 

Vagyis

minden együtt áll ahhoz, hogy a következő ötéves tao-ciklus végére az elsőosztályú és a másodosztályú klubok piaci alapon tudjanak működni Magyarországon

- mondta el Bánki Erik a műsorban.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Bánki ugyanolyan közönséges szélhámos, mint a többi fideSS-kdnp matador.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@kisrigó: 19:06 Bizony, én is kiváncsi lennék a felcsuti klub elszámolására! Nálunk tényleg kisgyerekekről van szó és "szaros" -- bár bocs.! -- 5 eFt-ról van szó, ami Felcsutnak semmi, de nekünk sokat jelent... ha soha a büdös életben nem lesznek "klasszisok", de legalább a sportolási, mozgási lehetőségüket ezzel is lehetne segiteni.
yazo64
A képhez:
- Te mondd hogy mi
voltunk az elsők akik stadionfejlesztésben gondolkodtunk a te hangod mélyebb!
(Bűnvadászok c. filmből)
SystemError
Akkor bevallották, hogy fejétől bűzlik a hal...:)
namihami
Miért kellene, kellett ezt indokolni? Hát nem elég, hogy jó a szomszéd? Jó környékre, jó emberekhez ömlik az önkéntesen felajánlott pénzecske.
Hiszen ez a rengeteg felajánló is szeretne pályamódosítani és holnaptól gázszerelő lenni. Neeemmmmm???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.