A Juventus Gonzalo Higuaín duplájával 2-0-ra nyert a Monaco otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének szerdai első felvonásán, így óriási lépést tett a fináléba jutás felé. 

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés:

AS Monaco (francia)-Juventus (olasz) 0-2 (0-1)

Nagy lendülettel kezdett a hazai csapat és több nagy lehetőséget is kialakított, de Gianluigi Buffon, a Juventus veterán világbajonoka – aki 100. BL-mérkőzésén lépett pályára torinói színekben – rendkívül magabiztosan őrizte hálóját. A túloldalon a Juventus gyakorlatilag első nagy helyzetét gólra váltotta, Dani Alves kapott remek indítást a jobb oldalon, tökéletes vissza sarkazását pedig Gonzalo Higuaín passzolta be a jobb alsóba.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a Monaco támadott ugyan, de a Juventus percről percre magabiztosabban futballozott, az 59. percben pedig egy újabb Alves-Higuaín összjáték végén növelte előnyét. A Monaco kétgólos hátrányban hitehagyott lett, így a Juventus könnyedén hozta le kapott gól nélkül az összecsapást, s immáron több 600 perce nem vették be a kapuját a legrangosabb európai kupasorozatban.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.