Bár nagy szükség lenne rá, továbbra sem alkalmazzák a videóbírót a labdarúgó Bajnokok Ligájában, közölte az Európai Labdarúgó-szövetség elnöke.

Az Európai Labdarúgó-szövetség elnöke, Aleksander Ceferin szerint továbbra sincs szükség arra, hogy bevezessék a videóírót a Bajnokok Ligájában.

Még nem jött el az ideje, hogy a BL-ben alkalmazzuk a videóbírót, mert a felvételek még nem segítik kellő hatékonysággal a játékvezetők munkáját

- mondta a sportvezető az UEFA végrehajtó bizottságának cardiffi ülése után.

A nemzetközi szövetség (FIFA) már jóváhagyta a technológia alkalmazását a nyári oroszországi Konföderációs Kupán, de például a német Bundesligában is tesztelik a rendszert. Giorgio Marchetti, az UEFA versenyigazgatója elmondta, megvárják a jelenleg is zajló tesztidőszak eredményeit, azután döntenek, hogy hogyan és mikor vezessék be a videóbírót a Bajnokok Ligájában.

Ceferin egy másik ügyben is megnyilatkozott, beszédében felszólította az UEFA tagállamait, hogy lobbizzanak azért, hogy a 2030-as világbajnokságot Európában rendezzék. Egy év múlva Oroszország, 2022-ben pedig Katar rendezi a vb-t, 2026-ban minden bizonnyal az Egyesült Államok, Mexikó és Kanada közösen lesz a házigazda. A 2030-as torna iránt egyelőre Kína egyedül, valamint Uruguay és Argentína közösen érdeklődik.

MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.