Pont pénteken, az Andorra elleni megalázó vereség napján érezték úgy a Parlamentben, hogy a sportolók bérére vonatkozó adószabályokat meg kell változtatni. 

A véletlenek merő összjátéka lehetett, de pont múlt pénteken, az Andorra elleni megalázó vereség napján érezte úgy a Parlament törvényalkotási bizottsága, hogy a kormány legújabb adócsomagjába betesz még egy módosítót, amivel a focistáknak kedveznek majd. 

Az Index cikke szerint a nyilvánvalóan fideszes indíttatásra bekerült módosító szerint a Magyarországon foglalkoztatott sportolók az eddigi évi 125 millió helyett évi 250 millió forintig vehessék igénybe az ekhót (ekho: egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás), ami fajsúlyos adókedvezménynek számít.

"Az ekho összesen 15 százalékos elvonást jelent az artistáknak, grafikusoknak, íróknak, újságíróknak, hangmérnököknek, filmeseknek, valamint az edzőknek és sportolóknak is.

Most csak a sportolók és az edzők számára megduplázták ezt a keretet, aminek igazából nem volt semmi látványos előjele" – áll a cikkben

Az Index szerint így havi 21 millió forintot kereshet egy focista hazánkban legálisan, míg a többi, fentebb említett foglalkozásoknál megmarad az évi 60 milliós limit. 

(Címlapi kép: pixabay.com)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
" így havi 21 millió forintot kereshet egy focista hazánkban legálisan"

Nem 21 milliót, de még 21 ezret sem érdemelnek!!! Szégyen és gyalázat, hogy ezek a falábu senkiházik ilyen pénzeket keresnek, mikor a focit még csak nem is ugatják!! 1-2 évig minimálbért kellene hogy kapjanak, nem milliókat!!
Ezeknek kell milliárdokért stadionokat építeni???
Szomorú, hogy csak erre van pénz ebben az országban, más minden haldoklik!! :DDD
justhpeter
A foci egyesületeknek kedveznek és a civileket üldözik. Gyalázatos banda, legkésőbb 2018-ban váltani kell. Ha az ellenzék nem képes erre, akkor ne üljenek be a parlamentbe sem.
Zeta
Kis pénz , mis foci.
Nagy pénz sz@r foci!
Hajrá magyarok!
kamazuka
Nem az lehetett a gond,hogy tizenegyen voltak?
A piszkos is tizenkettő!
A döhös ember is 12!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.