Felrótta a hat lemondott elnökségi tagnak Bienerth Gusztáv, hogy anélkül mondtak le tisztségükről, hogy ennek okairól őt tájékoztatták volna. A Magyar Úszószövetség elnöke erről hétfő reggel a Mokkában beszélt.

Meglepte Bienerth Gusztávot, hogy hat elnökségi tag (köztük kiváló volt és jelenlegi úszók) is egyszerre, gyakorlatilag puccsal felérő módon lemondott a vizes vébé után. A Magyar Úszószövetség elnöke azt is bejelentette, szeptember 1-én, 10 órára hívja össze a közgyűlést az új tagok megválasztása érdekében.

Bienerth szerinte még a vizes vébé utáni, beszámoló jellegű ülésen is a támogatásukról biztosította a testület, majd váratlanul utána lemondtak. Így „egy sikeres világbajnokság után az elnökség határozatképtelen” – jelentette ki.

Ennek ellenére esze ágában sincs lemondani, viszi tovább a „világos, határozott, egyértelmű programot”, amivel januárban megválasztották a szövetséget 24 évig irányító Gyárfás Tamás helyére.

Bienerth több egyértelmű célzást is tett arra, hogy valószínűleg szabálytalan dolgok folytak a szervezetnél. Ezek most kiderültek, miután felkérte a világ egyik legelismertebb cégét a szövetség gazdálkodásának átvilágítására. „Nem pozitív fényben” tűnt fel az ellenőrzés alapján” az elnökség munkája sem, amely testület ráadásul két éve egy jelentést nem tett le" – mondta.

Az elnök szerint „meghatározó és súlyos megállapításokra” jutottak a vizsgálat során, pár példát is felsorolt a feltárt szabálytalanságokra: „jelentős értékkülönbség a megrendelt munka és annak értéke közt”, „vezető tisztségviselő szerződése a saját cégével”. De az is előfordult, hogy a szervezetnél valaki jutalékot vett fel olyan cégtől, amellyel a szövetség szerződésben állt – állította.

(hvg.hu)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Szerencsétlen ember nem tudja, hogy hol van, nem tudja, hogy hogy került oda, nem tudja miért került oda. Szerintem már az is kétséges, hogy magánál van-e.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
ne tessék fanyalogni! A Duna Arénát mindenki használhatja, ( talán jövőre, ha lesz üzemeltető, és lesz pénze a delikvensnek a belépőre), és ettől mindenki olyan egészséges lesz, hogy CT készülékekre sem lesz szükség! Mondá egy potentát a napokban egy prücsökherélésen.
Sámannus
Ti is megpuccsoltok mindent, és ez véletlenül sem puccs, hanem tiltakozás a bornírt tolakodás ellen.
Eladott Ország
@Nessy: nepszava.hu/cikk/1136969-bosszubol-olvasztjak-be-a-kardiologiai-intezetet
Nem vár a kormány, hanem még az ősszel az Egyesített Szent István-Szent László Kórház részévé teszi az országos kardiológiai intézetet ...bosszúból, akkor sem lesz CT.
Így most már csak a gyerekeket kell mentővel vinni a Heim Pálba CT-re, a lélegeztetett felnőtteket át lehet majd tolni a kórház udvarán át az István kórház CT-jébe. Most őket is mentő viszi, mert az egy másik kórház. Így fog kinőni a Kardiológiai Intézetben a CT. Már csak az összevont kórházba kell egy gyermekosztály, és a kicsik is mehetnek az udvaron át az István CT-be. Zseniális!
Eladott Ország
@Eladott Ország: ma, 11:37 Lemaradt: Cinikus, szarházi, kleptokrata fidesz banda.
Eladott Ország
@Sámannus: A medence jegén meg királlyá koronázzák a csúti cigányt.
Nessy
Majd lesz "húség esküt tevő" új igazgató, silentium, és a probléma megoldva! Jelenlegi egészségügyi rendszerünkben egyetlen kiküszöbölendő, zavaró tényező van! A BETEG!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.