Utolsó futásán sérült le Usain Bolt, így nem sikerült a méltó búcsú.

Nem sikerült Usain Bolt búcsúja, ugyanis utolsó futásán megsérült, Mo Farah pedig ezüstéremmel fejezte be fantasztikus karrierjét szombat este a londoni atlétikai világbajnokságon.

A nyolcszoros olimpiai bajnok jamaicai sprinter az esti program zárószámában a 4x100 méteres váltó utolsó embereként volt érdekelt: a 30 éves klasszis a harmadik helyen, viszonylag nagy hátrányban kapta meg a botot, láthatóan hihetetlen erőket kellett volna megmozgatnia a sikerhez, azonban körülbelül 20 méter után begörcsölt és összeesett.

Bolt végül percekig feküdt a pályán, majd felkelt és az utolsó métereket sántikálva tette meg. A futamot nagy meglepetésre a britek nyerték.

A négyszeres ötkarikás aranyérmes Farah – aki mostantól fogva csak utcai versenyeken indul – a múlt pénteki nyitónapon 10 ezer méteren védte meg címét, most 5000-en is jó esélye volt erre. A versenyben azonban három etióp riválisa remek csapatmunkával a hajrában körbezárta, így nem hagyta neki, hogy előrekerüljön, végül Muktar Edris diadalmaskodott.

A 100 méteres női gátfutást az ausztrál Sally Pearson nyerte, aki ugyanebben a stadionban és versenyszámban a 2012-es olimpián is győzött. A világcsúcstartó amerikai Kendra Harrison csak negyedikként ért célba.

Férfi tízpróbában a riói olimpia ezüstérmese a francia Kevin Mayer győzött, a gerelyhajítók között pedig a német Johannes Vetter az első, 89,89 méteres dobásával diadalmaskodott.

(MTI, 444)

(Címlapi kép: részlet a videóból)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.