A hvg.hu birtokába került javaslat készítői titkos szavazással döntenének arról, visszahívják-e Bienerth Gusztáv elnököt és a még le nem mondott elnökségi tagokat, aztán helyükre vagy melléjük ugyancsak titkos voksolással választanának új tagokat.

Akár teljes tisztújítás is lehet az úszószövetség elnökségében

Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) megválasztott új elnöke felszólal a MÚSZ januári rendkívüli közgyűlésén (Fotó: Bruzák Noémi/MTI)

A lap értesülései szerint több egyesület által egyeztetett, Bienerth Gusztávnak címzett javaslat mindenekelőtt kezdeményezi, hogy a közgyűlést ne szeptember 1-én tartsák, amikorra az elnök összehívta, hanem már augusztus 26-án vagy 27-én, hogy ne sértsék az alapszabályt, amely előírja, hogy a Magyar Úszószövetség ellenőrző testülete elnökének lemondásától számítva 30 napon belül kell tanácskoznia a testületnek. Pósa Józsefné ugyanis július 31-én mondott le. A javaslattevők úgy tudják, Bienerth elnök a junior vb-re utazna, amely augusztus 23. és 28. közt lesz, de szerintük a vb nem igényli az elnök jelentlétét.

A javaslatban sérelmezik, hogy a közgyűlési jelölőbizottság kijelölése még nem történt meg, szerintük sürget az idő, a tagok kilétével pedig jó volna mindenkinek minél hamarabb tisztában lennie.

Végül a napirendi pontokra is javaslatot tesznek, ezek alapján a szavazás eredményétől függően az is elképzelhető, hogy egyetlen mostani tag sem kerül be a testületbe. A napirendi pontok a következők lennének:

a közgyűlés tisztségviselőinek megválasztása;

titkos szavazással döntés a Magyar Úszó Szövetség elnökének visszahívásáról;

titkos szavazással döntés a Magyar Úszó Szövetség megmaradt négy elnökségi tagjának visszahívásáról;

alapszabály-módosítás titkos szavazással: az elnökségbe delegálás útján történő jelölés megszüntetése (valamennyi elnökségi tagot a közgyűlés válassza meg titkos szavazással);

alapszabály-módosítás titkos szavazással: a MÚSZ fizetett alkalmazottjai – beleértve a szövetségi kapitányokat – ne lehessenek elnökségi tagok, hiszen ez esetben saját előterjesztésükről szavazhatnak;

titkos szavazással a MÚSZ elnökének megválasztása, amennyiben a visszahívás mellett döntött a közgyűlés;

titkos szavazással a MÚSZ 15 tagú elnökségének megválasztása (a megválasztott, vagy megerősített elnök mellett további 10 vagy 14 fő attól függően, hogy a MÚSZ jelenlegi négy elnökségi tagját visszahívta-e a közgyűlés);

titkos szavazással a MÚSZ Ellenőrző Testületének megválasztása (elnök és két tag).

A levélírók szerint más napirendi pontokat nem kellene felvenni a közgyűlés programjába, a beszámolókat, a vb-értékelést már az új elnökségnek kellene meghallgatnia, elfogadnia.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Csak nehogy megint valami fidesz segg közeli mocskot válasszanak ide is.
bencemacska
@mackoka46: ma, 19:12
Van rá egy fogadásom, hogy még az elnökségben is csak az lesz!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.