Mind a férfi, mind pedig a női magyar sakk-válogatott kikapott.

Elszenvedte első vereségét a magyar férfi válogatott, a nők pedig ismét kikaptak a sakkozók Krétán zajló 21. csapat Európa-bajnokságának szombati, hetedik fordulójában.

Balogh Csaba szövetségi kapitány hetedik helyen kiemelt együttese az élről várta a folytatást, s ezúttal a harmadik helyen álló azeriek voltak az ellenfelek. Az első két táblán Lékó Péter és Erdős Viktor egyformán remizett sötéttel, illetve világossal, Rapport Richárd (sötét) és Berkes Ferenc (világos) azonban kikapott a harmadik és negyedik táblán, így 3-1-es vereség lett a vége. A magyarok jelenleg a negyedik helyen állnak az oroszok, az azeriek és az ukránok mögött.

Az Eb honlapja szerint a női válogatottban egyedül a negyedik táblán játszó Gara Tícia szerzett pontot, de ő is csak egy felet, Hoang Thanh Trang, Lázárné Vajda Szidónia és Papp Petra viszont kikapott, így a csapat a 3,5-0,5-re maradt alul a hollandokkal szemben, s visszacsúszott a 24. helyre.

A négytáblás, kilencfordulós svájci rendszerű kontinensviadal hétfőig tart. Mindkét nemnél az oroszok a címvédők.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Követem a játékukat, eddig remekül szerepelnek. Az eddigi 28 partiból csak kettőt nulláztak. ez egy nagyon sikeres EB idáig.
A nők sajnos nem találnak magukra .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.