Egy-nullra legyőzte Costa Rica csapatát a magyar fociválogatott kedd este, így győzelemmel zárták az idei évüket, ami rá is fért a csapatra. A játékosok bizakodóak.

A válogatott történetének egyik leggyengébb éve volt

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a világbajnoki résztvevő Costa Rica csapatát idei utolsó mérkőzésén a Groupama Arénában.

Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány együttese a 36. percben szerezte a találkozó egyetlen gólját Nikolics Nemanja, az MLS gólkirálya révén. A szakvezető egy-egy győzelemmel és vereséggel zárta a kapitányi időszakát.

A magyarok három mérkőzést nyertek meg és hatot vesztettek el a 2017-es évben, és nem jutottak ki a jövő nyári, oroszországi világbajnokságra.

A következő találkozón már a belga Georges Leekens irányítja majd a nemzeti együttest.

Győzelemmel zárta az egyik leggyengébb évét a magyar válogatott, a játékosok bizakodóak

Fotó: MTI/Czagány Balázs

A magyar válogatott története egyik leggyengébb évének zárómérkőzésén igencsak foghíjas lelátók várták a csapatokat. A találkozó első részében az okozta a legnagyobb izgalmat, hogy két videotonos játékos, Varga és Vinícius összerúgott, emiatt pár perccel később utóbbit le kellett cserélni, ráadásul másik klubtársa, Pátkai helyett is a kispadról érkezett új ember sérülés miatt.

A huszadik perctől kissé élénkebb lett a tempó, mindkét csapatnak voltak ígéretes akciói, előbb inkább a vendégek veszélyeztettek, aztán a magyarok, majd a 36. percben Nikolics szemfüles góllal vezetéshez juttatta a hazai csapatot. Ez érezhetően feloldotta a görcsösséget a játékosokban, mert onnantól felszabadultabban, bátrabban és nagyobb elánnal futballoztak a szünetig. Különösen Ugrai volt elemében, aki a jobb oldalon többször látványos cselekkel verte át a védőket.

A folytatásban is inkább a magyarok kezdeményeztek, teljesen más mentalitással játszottak, mint a luxemburgi fiaskó alkalmával. A magyar csapatnak voltak szép támadásai, nagy helyzetei, Ugrai ziccert is rontott, igaz, úgy tűnt, a vendég védő a lövés pillanatában kicsit megtaszította őt.

Az utolsó húsz percben Szélesi Zoltán együttese egyértelműen a vezetés megőrzését tartotta szem előtt, s bár Dibusznak kétszer nagyot kellett védenie, a magyar válogatott megérdemelten nyert, és zárta győzelemmel az évet.

Szélesi: pozitív mérkőzés volt

Pozitív mérkőzést láthattak a nézők. Ennek a hozzáállásnak kell az alapnak lennie

- jelentette ki Szélesi Zoltán, aki az MTI kérdésére úgy válaszolt, nagyon örül, hogy győzelmet aratott a válogatott élén, mert szerinte ennél nagyobb szakmai elismerés nincs magyar szakembernek. Hozzátette, ha újra felkérnék, ismét elvállalná és hálás a lehetőségért.

Szélesi elárulta, komolynak tűnik Pátkai és Vinícius sérülése is, előbbinek a hajlítóizmával van gondja, utóbbinak pedig saját bevallása szerint nem stabil a térde.

Dinamikus mérkőzés volt, amelyen kombinatív játékot próbáltunk játszani, néhányszor közel kerültünk a gólszerzéshez is, de nem sikerült egyenlítenünk. Van még javulni valónk, de időnk is a világbajnokságig

- értékelt Óscar Ramírez, Costa Rica szövetségi kapitánya, akire ezt követően össztűz zúdult a közép-amerikai újságírók részéről, amire ő elismerte a válságot, de kezelhetőnek nevezte.

A játékosoknak is nagyon kellett ez a győzelem

A játékosok bizakodva és pozitívan látják a magyar labdarúgó-válogatott jövőjét, noha az együttes története egyik legrosszabb évét zárta le, igaz egy 1-0-s győzelemmel a világbajnoki résztvevő Costa Rica ellen.

Sikerült bebizonyítani, hogy jobbak vagyunk annál, mint amit az elmúlt egy évben mutattunk

- jelentette ki Dibusz Dénes, aki szerint a keddi összecsapáson mindenki nagyon motiváltan lépett pályára, hogy kijavítsák a luxemburgi vereséget. A szervezettség volt a legfontosabb ezen a meccsen, amelyen megtettük az első lépést az építkezésben – mondta.

Győzelemmel zárta az egyik leggyengébb évét a magyar válogatott, a játékosok bizakodóak

Fotó: MTI/Czagány Balázs

A ferencvárosi kapus, aki néhány bravúrral segítette hozzá a nemzeti együttest a minimális előny megtartásához, szót ejtett Georges Leekens szövetségi kapitányról is:

Ő eddig megfigyelő volt, de ha szükségét érezte, magához ragadta a szót. Pozitívan látom vele a jövőt.

Varga József elárulta, nem számított behívóra, de örömmel érkezett több mint három év után a válogatotthoz. Saját bevallása szerint különösképpen elégedetté tette, hogy bizalmat is kapott, végigjátszhatta a találkozót, amelyen győzött a csapat.

Volt bennem egy kis izgalom meccs előtt, amire már rég volt példa, de a találkozón már elmúlt. Szerencsére ezúttal a válogatottban is a saját posztomon, a középpályán játszhattam, nem jobb hátvédként

- mondta a Videoton játékosa, aki bízik abban, hogy a belga szakvezető ismét számítani fog rá. A válogatottat illetően úgy fogalmazott, van hova fejlődni.

A meccsen megsérült Pátkai Máté szerint sem kell mindent lerombolni, saját állapotáról azt mondta, remélhetőleg csak meghúzódott a combhajlító izma és az idén még pályára léphet.

Eredmény:

Magyarország-Costa Rica 1-0 (1-0), barátságos mérkőzés

Groupama Aréna, 9860 néző, v.: Alexander Harkam (osztrák)

gólszerző: Nikolics (36.)

sárga lap: Priskin (47.), illetve Borges (36.)

Magyarország:

Dibusz Dénes – Bese Barnabás, Vinícius Paulo (Korcsmár Zsolt, 10.), Kádár Tamás, Szabó János – Varga József, Nagy Dániel (Németh Krisztián, 76.), Pátkai Máté (Nagy Ádám, 11.) – Priskin Tamás (Böde Dániel, 59.), Nikolics Nemanja (Márkvárt Dávid, 80.), Ugrai Roland (Stieber Zoltán, 90.)

Costa Rica:

Leonel Moreira – Óscar Duarte (Francisco Calvo, 51.), Giancarlo González, Kenner Gutiérrez – Cristian Gamboa (Bryan Oviedo, 60.), Celso Borges, Osvaldo Rodríguez (Marco Urena, 87.), Rónald Matarrita – Daniel Colindres (Christian Bolanos, 76.), Johan Venegas (Ulises Segura, 67.), Rodney Wallace (José Ortiz, 61.)

I. félidő:

36. perc: Ugrai szabadrúgásába Nikolics lépett bele jó ütemben, így a labda a kapu bal oldalába vágódott (1-0).

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Czagány Balázs)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
,,Hatalmas siker,, volt még néhány stadiont a falábúaknak )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Meg a több milliós fizetést a falábúaknak )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.