A magyar kormány több mint 1,8 milliárd forintos támogatásából Európa egyik legnagyobb utánpótlás röplabda-akadémiája létesül Békéscsabán.

Közel 2 milliárdos állami támogatásból indul röplabda-akadémia Békéscsabán
Fotó: Pixabay

A klub közleménye emlékeztet rá, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2016 áprilisában tett békéscsabai látogatásakor állapodott meg Szarvas Péter polgármesterrel a Békéscsabai Röplabda Akadémia létrehozásáról.

A projektről most, közel kétéves előkészítő munka után született érdemi döntés: a Magyar Közlöny 227. száma szerint az akadémia fejlesztésére a magyar kormány 1 milliárd 878 millió forintos támogatást biztosít, mely a Magyar Röplabda Szövetségen keresztül, több éves bontásban érkezik majd a Békéscsabai RSE-hez.

"Volt egy álmunk, melyben makacsul hittünk. Célul tűztük ki, hogy egy hátrányos helyzetű régióban szeretnénk olyan körülményeket teremteni az utánpótlás-neveléshez, mellyel a legfejlettebb röplabdakultúrával rendelkező nemzetek bírnak" – mondta Baran Ádám klubelnök.

A sportvezető hozzátette, a támogatás kizárólag sportinfrastruktúra-fejlesztésre, és utánpótlás-neveléssel kapcsolatos kiadásokra használható majd fel, s többek között új csarnok, valamint új kollégiumok épülnek belőle.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Most már egy tolvajakadémiát is csinálhatnának, a tantestület egyben van...
quadrocopter
A Blahás sorban állók sírógörcsöt kaptak az örömtől!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.