A magyar labdarúgó-válogatott egyik szövetségi kapitánya sem keresett többet havi 10 millió forintnál – áll a sportági szövetség (MLSZ) csütörtöki közleményében.

Az MLSZ cáfol: egyik szövetségi kapitány sem keresett többet havi 10 milliónál
Fotó: Illyés Tibor/MTI

"Az MLSZ nem várja el senkitől, és nem engedi meg, hogy szerződés és fizetés nélkül végezze a munkáját"

– olvasható az állásfoglalásban, amely a Sport Plusz hetilapban megjelent, a szövetségi kapitányok fizetését firtató cikkre reagál.

A szövetség kitér arra, hogy a 2010 óta kinevezett kapitányok – sorrendben Egervári Sándor, Csábi József, Pintér Attila, Dárdai Pál, Bernd Storck, Szélesi Zoltán és Georges Leekens – mindegyike részesült anyagi juttatásban, és a szakemberek fizetése között nem volt érdemi különbség.

Az MLSZ jelezte, a szövetségi kapitány javadalmazásához nem használ fel közpénzt, és a kapitánnyal együtt hiánytalanul teljesíti a járulékfizetési kötelezettségeket.

A Sport Plusz korábban azt írta, Bernd Storck havi 30 milliót tett zsbre kapitányként, további 12,5-et pedig sportigazgatóként, Leekens pedig két hónap alatt 30 milliót kapott. A lap a magyar kapitányokra is kitért, információik szerint Dárdai Pál havi 5 milliót, Pintér Attila 7, Egervári Sándor 9 milliót vett fel havonta.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

glorianna
A teljesítményeket ismerve, azt hiszem, kb. 10 millióval voltak túlfizetve...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Az eredményeket látva a Dárdait kivéve mind túl volt fizetve, főként a német !!!
wagabund
@vitriol: mindenevő vagyok, aztán meglátom mi fekszi meg a gyomrom... a tanulságokról már nem is beszélve.
Yoda69
Most megnyugodtam. De gondolom azert 9.9 millios havi fizu azert megvan.
Hari
Sajnos a teljesítményeket látva megdőlt Öcsi bácsi híres mondása : kis pénz, kis foci, nagy pénz nagy foci. Manapság inkább :nagy pénz kis foci a módi. Ebből sokan jól élnek l
papa.49
@Hari: Azok még tudtak focizni, a maiak meg mint Hofi mondta ,,tud focizni, Nem, És ha megfizetem? na ezek akkor se tudnak, nézd meg hány játékos játszik menő csapatban a világban a magyar umcscscs. ből EGY SE ez nem véletlen !!!
Hari
Ez így igaz, mostanában ha megfizetik se tud focizni-idehaza. Külföldön érdekes mod sokan igen, mert ott valahogy van elvárás, és a teljesítmény szerint anyagi elismerés. Ez utóbbi nemcsak a magyar focira, hanem az egész gazdaságra igaz. Vö. Laci bácsi vajon miért szabadul az általa oly soká babusgatott üzleteitől ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.