A Premier Leauge 23. fordulójának vasárnapi játéknapján a Liverpool 4:3-ra győzte le a tabellát vezető Manchester City csapatát, ezzel megszakadt a manchesteriek 30 meccsen keresztül tartó veretlenségi szériája. 

Rendkívül taktikus játékkal, óriási mérkőzésen nyert a Liverpool a Premier League 23. fordulójában a Manchester City ellen.

Nagy lendülettel vezette a támadásokat az első félidőben a Liverpool, majd a kilencedik percben Oxlade-Chamberlain lepte meg az ellenfelet egy távoli lövéssel, ami a jobb alsó sarokban landolt. Az első játékrész második félidejében átvette a kezdeményezést a City, de úgy tűnt a fegyelmezett liverpooli pajzson ezúttal nincs rés. Aztán Joe Gomez helyezkedési hibáját Leroy Sané használta ki, így 1:1-el mentek szünetre a csapatok.

A Liverpool óriási meccsen törte meg a Manchester City példátlan veretlenségi sorozatát
Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

Fordulás után nem változott sokat a meccs képe, csakhogy negyed órával a félidő kezdete után Robert Firmino parádés átemeléssel szerzett vezetést, majd Sadio Mané lőtt egy elképesztően nagy bombagólt a tizenhatos vonaláról. Ezekben a percekben akár több találatot is szerezhettek volna a hazaiak, végül a 68. percben Mohamed Szalah szerezte meg a negyedik gólt Ederson kapushibája után.

Ezután csendben csordogált a mérkőzés, úgy tűnt további izgalom már nem lesz a találkozón, csakhogy szépen belealudt a meccsbe a haza csapat és Bernardo Silva szépített, majd egy komoly Sané-szóló után Ilkay Gündoganközvetlen közelről hozta föl egy gólra a Cityt, így az utolsó percekre jócskán körömrágóssá alakult a meccs.

Az utolsó utáni pillanatban Nicolás Otamendi csukafejesével egyenlíthettek volna a vendégek, de a labda elkerülte a kaput, ráadásul az argentin is lesen állt az ívelés pillanatában, így maradt a 4-3. Először kapott ki a Manchester City a jelenlegi bajnokságban.

Pep Guardiola csapata legutóbb 2017. április 5-én, a Chelsea otthonában szenvedett bajnoki meccsen vereséget, akkor 2-1-re kapott ki. Ennyi gólt pedig éppen egy éve, 2017. január 15-én kapott. Akkor is Liverpoolban, csak akkor az Everton nyert 4-0-ra. Ettől függetlenül még bőven vezetik az angol bajnokságot. 

Liverpool – Manchester City 4:3 (1:1)

Gólszerzők: Oxlade-Chamberlain (9.), Firmino (59.), Mané (61.), Szallah (68.), ill. Sané (40.), Bernardo Silva (84.), Gündogan (91.)
 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.