Az orosz Alina Zagitova nyerte a nők versenyét a Moszkvában rendezett műkorcsolya Európa-bajnokságon. Tóth Ivett 13. lett.

A junior világbajnok hazai versenyző a rövidprogramot követően is az élen állt, s a szombati kűrben sem hibázott. Az elmúlt két évben világ- és Európa-bajnok honfitársának, Jevgenyija Medvegyevának ezúttal meg kellett elégednie a második hellyel, míg harmadikként a korábban szintén vb- és Eb-aranyérmes olasz Carolina Kostner zárt.

Zagitova győzött a nőknél, Tóth Ivett 13. lett a műkorcsolya Eb-n

Tóth Ivett a rövidprogramját mutatja be a moszkvai műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon 2018. január 18-án. (MTI/AP/Pavel Golovkin)

A 19 éves magyar versenyző jó kűrt mutatott be, így a csütörtöki rövidprogramhoz képest két pozíciót javított.

"Idénybeli legjobbját futotta. Hibák persze voltak, a Salchow csak dupla lett, ahogy az egyik Lutz is, illetve a két dupla Axelből az egyik csak szimpla volt. Előadásmódban is fejlődni kell, mert azért a Carment meg kell tudni jeleníteni a jégen" – értékelt az MTI-nek Engi Klára. A magyar szövetség pontozásos szakágának igazgatója úgy vélte: némi versenyhiány érezhető a tavaly nyolcadik helyezett Tóth Ivetten, aki sérülés miatt a szokottnál később kezdett versenyezni.

A sportvezető szerint a február 9-én rajtoló phjongcshangi téli olimpián hibátlan rövidprogramra lesz szüksége, hogy a legjobb 24-be jusson, s akkor ott legalább ilyen szabadkorcsolyázást vár majd tőle.

Tóth Ivett tavaly a világbajnokságon elért 20. helyével szerzett olimpiai kvótát Magyarország számára. A mostani kontinensviadal válogató volt Medgyesi Fruzsina és közte, s bár mindketten egyszer-egyszer estek a rövidprogram során, Tóth 15. helyével szerepelhetett a kűrben, Medgyesi pedig 28. lett, így ő nem. Ezzel egyben eldőlt, hogy Tóth Ivett utazik majd az olimpiára.

Eredmények:

nők, Európa-bajnok:

Alina Zagitova (orosz) 238,24 pont

2. Jevgenyija Medvegyeva (orosz) 232,86

3. Carolina Kostner (olasz) 204,25

...13. Tóth Ivett 148,98

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.