A dicsőséget jelentő siker mellett a busás pénzjutalom is motiválhatja a téli olimpián részt vevő magyar sportolókat. A pénteken kezdődő pjongcsangi eseményen a mieink esetleges jó szereplését az állam ugyanis komolyan honorálja.

Az aranyérem 35, a második hely 25, a bronzérem pedig 20 millió forintot ér. Ám nem csupán a dobogós eredményért jár szép összeg: a negyedik helyezettek 15, az ötödikek 10, a hatodikok 8, a hetedikek 4, a nyolcadikok pedig 2 millió Ft-tal lehetnek gazdagabbak. A négyfős csapatok tagjai a pénzdíj 80 százalékát kapják meg, amennyiben tehát a rövid pályás gyorskorcsolyázóink váltóban csúcsra érnek, fejenként 28 millió forint üti a markukat. Nettó összegekről van szó, ezekből már nem kell adózni.

35 millió jár az arany-, 25 millió az ezüstéremért a téli olimpián

Fotó: Pixabay

Sportolóink egy nappal a megnyitó után, február 10-én kezdik meg szereplésüket az olimpián. Ezen a napon a férfi rövid pályás gyorskorcsolyázók 1500 m-es távján, amelyen Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang (19) is indul, bajnokot hirdetnek.

(Blikk.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
lehetne több valamennyivel. Végtére velük jut az ország előbbre. A kísérők, meg az újságírók, korcsolyaélezők jól meg vannak fizetve, remélem. Ha nincs rá pénz, itthon be kell vezetni a kötelező sportolói támogatást és emleni kell az ÁFÁ-t..
Eladott Ország
@Equus: ÁFÁ-ban már aranyérmes a keményen dolgozó magyar kisember.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.