A kanadai Mikael Kingsbury nyerte meg a férfi síakrobaták mogul versenyszámát a phjongcshangi téli olimpián.

A Bogvang Phoenix Havas Parkban kialakított pályán a selejtezőt követően három döntős futam zajlott hétfőn. Az elsőben húszan csúsztak le, majd a másodikban tizenketten folytathatták a versenyüket, a szuperdöntőbe pedig hatan kerültek be.

A selejtezőt a legmagasabb pontszámmal teljesítő Kingsbury a döntőben biztonsági menettel kezdett, majd fokozatosan javult, s végül nagy különbséggel győzött. A második helyen az ausztrál Matt Graham, a harmadikon a japán Hara Dajcsi végzett.

Téli olimpia: sorozatban harmadszor kanadai győztes férfi mogulban

Az ausztrál James Matheson a férfi síakrobaták mogul versenyszámának selejtezőjében a phjongcshangi téli olimpián a Phoenix Havas Parkban 2018. február 12-én. (MTI/EPA/Fazry Ismail)

A 47 világkupa-elsőséggel rendelkező, négy éve ezüstérmes, 25 éves Kingsbury volt a szám legnagyobb esélyese és annak megfelelően is szerepelt. Sorozatban harmadszor avattak kanadai győztest, mivel 2010-ben és 2014-ben az azóta már visszavonult Alex Bilodeau volt a legjobb.

A mogul – más néven buckasí – versenyszámban a pálya minél gyorsabb és technikailag minél tökéletesebb teljesítése mellett az is számít, hogy az ugratókon milyen trükköket mutatnak be a versenyzők.

Eredmények (az olimpia honlapjáról):

síakrobatika, férfi mogul, olimpiai bajnok:

-------------------------------------------

Mikael Kingsbury (Kanada) 86,63 pont

2. Matt Graham (Ausztrália) 82,57

3. Hara Dajcsi (Japán) 82,19

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.