Majoros István, a 2004-es athéni olimpia birkózó-bajnoka manapság ki sem látszik a rengeteg munkából. Miközben a Bp. Honvéd vezetőedzője, a magyar kötöttfogású válogatott egyik mestere is.

Majoros István három vb-érmet vár a birkózóinktól

Fotó: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Érthetően igen sokat tesz azért, hogy az október 20. és 28. között a Papp László Arénában sorra kerülő birkózó vb-n a kötöttfogásúak minél előkelőbben szerepeljenek.

"Mivel besegítek a szintén olimpiai bajnok Sike András kapitánynak a válogatott felkészítésében, érthető, hogy felmértem a lehetőségeinket a szőnyegen" – mondja Majoros. – "Három kötöttfogású dobogós helyezésre lesz jó ez a mai magyar válogatott. Persze nem ártana, ha ebből az egyik arany lenne."

A Bp. Honvéd vezetőedzőjeként is dolgozó szakember ugyan nem kíván nevesíteni, amikor a leendő magyar dobogósokról ejt szót, de abban biztos, hogy a hazai pálya és környezet óriási előny.

"Magam is szereztem a Budapest Sportcsarnokban egy világbajnoki bronzérmet, ezért tudom, hogy mennyi előnyt jelent az otthoni szőnyeg, mert azon valósággal megduplázódik a magyarok ereje."

Majoros örömmel említi, hogy az egyik legnagyobb honi favoritunk, Lőrincz Tamás sérült térde már rendben. Alaposan feldobta a Honvédhoz Ceglédről átszerződött háromszoros Eb-aranyérmest, hogy mivel a tavalyi párizsi vb-n orosz riválisa doppingolt, a Szöcsi becenevű birkózónk a bronzémét ezüstre cserélte, tudniillik kokszoló riválisát törölték a mezőnyből.

(Borsonline.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.