Vasárnap az AEK elleni bajnoki ért véget a hosszabbításban úgy, hogy a szurkolók ellepték a pályát. A szurkolók között volt a PAOK elnöke, Ivan Szavvidisz is, aki egy pisztollyal akart elégtételt venni a játékvezetőn.

A szurkolóknak és Szavvidisznek azzal volt gondja, hogy a csapat 89. percben szerzett – szinte biztosan győzelmet jelentő – gólját les miatt érvénytelenítették. Szavvidisz emiatt egyből a bíró felé vette útját, akit a korábbi híres játékvezető, a jelenleg a PAOK igazgatójaként dolgozó Lubos Michel azt mondta, hogy vegye biztosra, játékvezetői karrierje véget ért.

Pisztollyal ment a pályára a PAOK igazgatója, felfüggesztették a bajnokságot

Ivan Szavvidisz, a PAOK Szaloniki futballklub tulajdonosa (k) övtáskájában pisztollyal és testőrei kíséretében megy be a pályára az AEK Athén elleni bajnoki labdarúgó-mérkőzésen 2018. március 11-én. A georgiai születésű vállalkozó azt kifogásolta nem sokkal a lefújás előtt, hogy Jorgosz Kominosz játékvezető 0-0-ás állásnál nem adta meg a PAOK gólját les miatt. A sportminiszter válaszul felfüggesztette a bajnokságot. (MTI/EPA)

Az AFP hírügynökség hétfői információi szerint bizonytalan időre felfüggesztették a ligát Szavvidisz vasárnapi akciója után. Jorgosz Vassziliadisz sportminiszter hétfőn kitért az esetre, és elmondta, hogy hogy az európai szövetséggel egyeztetve súlyos döntések várhatók, és akár a bajnokság is félbeszakadhat. "Ez az eset évekre visszaveti a görög labdarúgást" – tette hozzá a miniszter.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nem tibi
Nem volt les mert a fejesnek nem volt szándékos passzirányultsága ,
a lesen lévő játékos nem avatkozott be a labda ívébe ( nem ért hozzá ) és nem zavarta a kapust sem .
youtu.be/NviImOzeeZY
A szuperlassítás 3.30-nál található .
namihami
Akár les, akár nem--a bíró így döntött. A németeknél erre már van videóbíró.
Ami érthetetlen, hogy mire kellett a meccsen a stukker? Miért ment le a pályára? Milyen alapon fenyegették meg a bírót?
És végül, de a legérdekesebb. Miért kellett az egész bajnokságot leállítani? Ezeket kizárom, a meccseiket az ellenfél javára írom és a vétkes csapatot (a vezető miatt is) évekre eltiltom. A többi mért bűnhödjön ezek miatt? A vezetőt pedig, a tömegben, meccsen és minősíthetetlen magatartása miatt még bíróság elé is állítanám.
nem tibi
Tétlen les :
A híres 11. szabály így szól: Leshelyzetben tartózkodni önmagában nem szabálytalanság. A játékos leshelyzetben van, ha: közelebb van az ellenfél kapuvonalához, mint a labda és az utolsó előtti ellenfél. (...) Leshelyzetben levő játékos csak akkor büntetendő, ha abban a pillanatban, amikor csapattársa érinti vagy megjátssza a labdát, a játékos a játékvezető véleménye szerint aktívan részt vesz a játékban úgy, hogy:

1 ,beavatkozik a játékba, vagy
2,zavarja az ellenfelet, vagy
3, előnyt szerez leshelyzetéből

itt egyik kitétel sem állt fenn .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.