A Blikk riportja a magyar foci alapkérdéseit feszegette: feláll valaha a padlóról a magyar labdarúgó-válogatott?

Romokban a magyar futballválogatott

Fotó: Illyés TIbor – MTI

A tavaly júniusban, az amatőrökből álló Androrra elleni világbajnoki-selejtezőn „elért” 1-0-s sokkoló vereség, majd novemberben a szintén nem túl acélos Luxemburgtól felkészülési mérkőzésen elszenvedett 2-1-es szégyenteljes zakót követően azt hihettük, ennél már nincs lejjebb. Ám múlt pénteken jött a sokadik megmagyarázhatatlan eredmény.

A tizenkét meccse nyeretlen Kazahsztánnal vívott barátságos találkozón is leégett az immáron új szövetségi kapitány, a belga Georges Leekens (68) által irányított csapat. A 3-2-es kudarc a sokadik letaglózó pofon, a nemzeti gárdát már a szurkolók is temetik.

Európa pofozógépei lettünk – talán jobban kellene ellenfelet választanunk, mondjuk, a világranglistán utolsó, 206. helyen álló Tonga megfelelő lenne. Az óceániai Polinéziában fekvő együttes ellen például még veretlenek vagyunk, kis szépséghiba, nem is játszottunk velük...

A kazah válogatott budapesti győzelme után már csak az a kérdés: lehet ennél is mélyebbre süllyedni? Mi azt tanácsoljuk, készüljünk fel a legrosszabbra.

"Nagyon fáj ez, mert szörnyű a helyzet. Az ember azt hinné, nincs lejjebb, de sajnos kiderült, mégis van" – ismerte el a találkozót követően a gólt szerző csatár, Szalai Ádám (30). "Nem ezért jövünk haza a klubokból, nem ilyen élményekre vágyunk. Nehéz szavakat találni, nem akarok felelőst keresni, az utolsó pillanatig kiállok a csapatért a társaimért. Össze kell szednünk magunkat, hogy férfiként álljunk ki a Skócia elleni keddi összecsapásra."

Dzsudzsák Balázs (31) csapatkapitány még keményebben fogalmazott, amikor a válogatott teljesítményét jellemezte:

"Sajnos rövid időn belül már a hármadik ilyen alkalom, hogy magyarázkodnom kellene, de nagyon nehéz bármit is mondanom. Ha a sz.rt körbeöntjük mézzel, attól még nem lesz jó íze" – jegyezte meg Dzsudzsák, aki az Andorra, a Luxemburg és most a Kazahsztán elleni égés alkalmával is a pályán volt.  "Érezzük, hogy elfogyott a szurkolók türelme, nincs értelme ígérgetni. Jó lenne úgy lehozni egy meccset, ahogyan az a válogatottól elvárható."

Kilátástalan a helyzet, hiszen a 2016-os Eb-n remeklő csapatnak már nyoma sincs, a gárda szétesett és már a korábban lesajnált ellenfelektől is kikap. Egyelőre az új kapitány sem tudott segíteni.

Romokban a magyar futballválogatott

Fotó: Illyés TIbor – MTI

"Ez volt az első meccsünk és nem sikerült, mentálisan erősödni kell. Tudom, hogy képesek vagyunk felállni a padlóról" – reménykedett Georges Leekens.

A pénteki teljesítményt elnézve: ez kincstári optimizmus.

(Blikk.hu)

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Még több stadiont! Pinochetnek egyszer bejött.
csipetke
@quadrocopter: 19.21 Ezt a bandát még Andorra is elverte,akik munka mellett fociztak,volt köztük orvos,pék,stb.,és így is tudtak győzni.Ennek a túlfizetett bandának semmi más dolga nem lenne,csak a foci.Teljesítmény után kéne őket fizetni,hátha megemberelnék magukat..
Sámannus
Tyerekek deszkázzátok be a kaput oszt jó napot. Húzzatok ki pengedrótot is hogy ne lehessen a közelébe sem menni. A pályára meg telepítsetek földikutyát is úgy se sokat szaladgáltok, nekik jó úgyis. Én lennék ez edzőtök lemosnátok a Bayert is. A lóvácskát is szeressük. Meccs előtt pertut is iszunk majd jó kis szilvóriumot, a szünetben is lesz valami tudatmódosító ne aggódjatok..
keresztapa
Emlék, .v. legenda? "A játék - az élet egyszerű dolgait jelenti. Azokat az egyszerű dolgokat, viszonyokat amelyeket oly nehéz elérni, megérteni mindennapi életünkben. Az egyszerűség maga a zsenialitás. A játékosok ezt tudták a futballban, ezt az egyszerűséget, a játék szeretetét vitték a pályára. Grosícs, Buzánszki, Lóránt, Lantos, Bozsik,Budai, Kocsis,Hidegkúti, Czibor, Puskás, Gellért. a teljesség igénye nélkül. 1952-ben az olimpia után a csapat megállapodott abban, vagyis hát nem mi, hanem Sebes Guszti bácsiék, hogy egy angol - magyar mérkőzést fogunk játszani. Az angol csapat óriási propagandát csinált a világon, hogy az olimpiai magyar csapatot, amely végig verte Európát, azt megveri..Nekünk magyaroknak meg az volt a tét,hogy a kilencven éve veretlen angol csapatot a saját otthonában verjük meg"
kokopelli
@csipetke: ...Hány karmestert kell kipróbálni,hogy meg lehessen állapítani,
hogy egy zenekar ß@r! Fizethetnek a maestró-nak amennyit akarnak,de nem
fog helyettük focizni!
Sámannus
@Szeparepa2: Aki így szereti a focit csak jó ember lehet:-DDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.