A Blikk riportja a magyar foci alapkérdéseit feszegette: feláll valaha a padlóról a magyar labdarúgó-válogatott?

Romokban a magyar futballválogatott

Fotó: Illyés TIbor – MTI

A tavaly júniusban, az amatőrökből álló Androrra elleni világbajnoki-selejtezőn „elért” 1-0-s sokkoló vereség, majd novemberben a szintén nem túl acélos Luxemburgtól felkészülési mérkőzésen elszenvedett 2-1-es szégyenteljes zakót követően azt hihettük, ennél már nincs lejjebb. Ám múlt pénteken jött a sokadik megmagyarázhatatlan eredmény.

A tizenkét meccse nyeretlen Kazahsztánnal vívott barátságos találkozón is leégett az immáron új szövetségi kapitány, a belga Georges Leekens (68) által irányított csapat. A 3-2-es kudarc a sokadik letaglózó pofon, a nemzeti gárdát már a szurkolók is temetik.

Európa pofozógépei lettünk – talán jobban kellene ellenfelet választanunk, mondjuk, a világranglistán utolsó, 206. helyen álló Tonga megfelelő lenne. Az óceániai Polinéziában fekvő együttes ellen például még veretlenek vagyunk, kis szépséghiba, nem is játszottunk velük...

A kazah válogatott budapesti győzelme után már csak az a kérdés: lehet ennél is mélyebbre süllyedni? Mi azt tanácsoljuk, készüljünk fel a legrosszabbra.

"Nagyon fáj ez, mert szörnyű a helyzet. Az ember azt hinné, nincs lejjebb, de sajnos kiderült, mégis van" – ismerte el a találkozót követően a gólt szerző csatár, Szalai Ádám (30). "Nem ezért jövünk haza a klubokból, nem ilyen élményekre vágyunk. Nehéz szavakat találni, nem akarok felelőst keresni, az utolsó pillanatig kiállok a csapatért a társaimért. Össze kell szednünk magunkat, hogy férfiként álljunk ki a Skócia elleni keddi összecsapásra."

Dzsudzsák Balázs (31) csapatkapitány még keményebben fogalmazott, amikor a válogatott teljesítményét jellemezte:

"Sajnos rövid időn belül már a hármadik ilyen alkalom, hogy magyarázkodnom kellene, de nagyon nehéz bármit is mondanom. Ha a sz.rt körbeöntjük mézzel, attól még nem lesz jó íze" – jegyezte meg Dzsudzsák, aki az Andorra, a Luxemburg és most a Kazahsztán elleni égés alkalmával is a pályán volt.  "Érezzük, hogy elfogyott a szurkolók türelme, nincs értelme ígérgetni. Jó lenne úgy lehozni egy meccset, ahogyan az a válogatottól elvárható."

Kilátástalan a helyzet, hiszen a 2016-os Eb-n remeklő csapatnak már nyoma sincs, a gárda szétesett és már a korábban lesajnált ellenfelektől is kikap. Egyelőre az új kapitány sem tudott segíteni.

Romokban a magyar futballválogatott

Fotó: Illyés TIbor – MTI

"Ez volt az első meccsünk és nem sikerült, mentálisan erősödni kell. Tudom, hogy képesek vagyunk felállni a padlóról" – reménykedett Georges Leekens.

A pénteki teljesítményt elnézve: ez kincstári optimizmus.

(Blikk.hu)

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Szegény Leekens, biztos nem tudta mire vállalkozik!
Borsodi
Ez a legnagyobb probléma,és nem szép zöld a fű a stadionokban.@nyanya001: Így már értem,mért nem fontos a kórházakra költeni.
quadrocopter
Fűtött pálya
Fésült gyep
De a foci
Csak nem megy!

Menjetek el vagont kirakni, kiscserkészek, hogy némi társadalmi hasznotok is legyen a milliókért!
volvós
Először fizessétek vissza a milliárdokat, amiket felvettetek " gázsiként ",
aztán nemes egyszerűséggel csupasz seggel menjetek vissza a Q...va
anyucikátokba, aki megellett benneteket !!!
adrenalink
@lópicigáspár:. Lehet, hogy van az a pénz, ami egy 68 éves vén hülyének /mert nem tudok más jelzőt találni/ korpásodásodik/tetvesedik a haja...
ittott
@lópicigáspár: szerintem tudta. benne volt a szerződésében mennyi pénzt kap. ez elég. vagy neM
gazsikám a feléért elvállalnád? mert én a negyedéért is.
peterkelemen
Puskásék óta romokban van csak elmeroggyantak támogatják ezeket a falábú focistákat. Puskás napi 12 órában gyakorolt a grundon egy rongylabdával. Nem kellenek se stadionok, se semmi más ahhoz, hogy valaki bebizonyítsa, hogy született tehetség.
adrenalink
@ittott: "mert én negyedéért is". Hmmm. Van az a pénz, vagy Orbán iránti hűség, amiért égetnéd magad?
lópicigáspár
@ittott: Én ingyen is! Szerintem az országban én vagyok az egyetlen, aki még gyerekként is hülye volt a focihoz. Csak végszükségletként hívtak a csapatba, ha már abszolút nem volt mozgásképes a környékben! Kizárólag hátvédnek, mert tudták, ha szerencséjük van eltalálom a labdát, ha nincs, akkor láb törik! Szóval jót szórakoznék! :)))) Viszont kézilabda NBI ifiig ment! :))))
nezelodo
Istenem, nagyon rosszal imádkozott Orbán Kegyelmes Úr, hiába a hatalmas áldozat, megint porba hullt Fociország gazdasága, a kehes, nevesincs ellenfél miatt! Megint egy Mohács sújtja kis hazánkat!
magyarbakancs
Az nem szörnyű ,hogy ilyen rossz a foci ,hanem az ,hogy ezért még fizetnek is nekik ,és nem kis pénzt.
keresztapa
@nyanya001: A keserűséged párosul a tudatosan sötétségben bujtatott ország,- a nemzet ellenességgel- Ki volnál te... ennyi rossz indulattal megáldott személy- de nem M o állampolgára.
Egy EGO vagy inkább idegen kiszolgáló, havi zsoldosként. Minden rossz ami egy nemzetet ér te azt sokszorosítva nagyítod fel, mintha igaz lenne.Van egyáltalán nemzeti érzületed, hogyan is lenne, hisz nem hihető, hogy a nemzethez tartozol, kommentjeid a bizonyítéka.
ittott
@lópicigáspár: mint én. utolsó előtti voltam a tornasorban...
wagabund
amíg a (jólfizetett)kapitány csak külföldiül beszél, a (jólfizetett)játékosok sem szín magyarok, addig marad a romhalmaz..

talán tisztikereszt, vagy lovagrend kellene még?...(mert becsületrend itt nincs)..
nyanya001
@keresztapa: Beteg vagy te szegénykém főleg csőlátó.
Az őseim is itt születtek az Alföldön éltek.
De megkérlek, ezzel a süket, gyalázkodó dumádtól kímélj meg.
nyanya001
@lópicigáspár: Kosárlabda ?
Az is ment volna :)
balos
Ha szorosan a stadion elé állunk,akkor nem látni meddig ér a nemzeti szarok "munkája"!
lópicigáspár
@nyanya001: Felénk annak nem volt hagyománya. Foci és kézilabda. A focihoz hülye voltam, maradt a másik, az viszont remekül! :)
Edmond Dantes
Böde panaszkodott,hogy nem értette az edző angol szövegét.Szerencsére a többi sem,mert akkor hatot kaptunk volna.
keresztapa
@nyanya001: Az még semmit nem jelent, főleg ha az őseidről is csak azt tudod, hogy az alföldön éltek. A tény az, hogy te hogyan élsz milyen beágyazásod van a nemzethez tartozást, hogyan gyakorlod, mit jelent neked ez a nemzet ez a ország? PLD Gönc árpád és lánya Kinga beágyazódása a nemzet ellensége sorába az EU- ba való szereplésénél. Te sem vagy másként. A gyalázkodást nem tettem csak a vélelmemet adtam tudtodra, hogy a kommenteid mit árulnak el... gondolkodásodról, magatartásodról,...kinyilatkoztatásaid bizonyít, hogy hogyan is vagy te az érzelem, értelem, és képzelet viszonyában. Gyalázkodó dumád neked négyzetre emelten van, amit az ország, és annak népe ellen vallasz. Megkímélnélek ha vallós eseményeket, a maga valóságának megfelelő formában, nem sértett érzet halmozásában tennéd. Rész igazságtartalmakat teljes igaznak tüntetve fel. Amit lehet süketelésnek is értékelni, embere válogatja.
nyanya001
@keresztapa: Neked az agyrágó bogár fészkelte be magát az agyadba
ami meg is látszik.Ha annyira magyar vagy akkor egy ellel írod, hogy valós.
keresztapa
@nyanya001: Más mondani valód nincs, te még nem dupláztál a klaviatúra betű egyikénél sem, hibátlan személy vagy, valósan bogaras is. Az én írásom folyamatosan történik és nem kekeckedek ha egy betűt duplázok mert nem ellenőrzöm a helyesírást mint a hibák javításával foglalkozó személy, aki mást sem észlel csak a hibákat, amit élvezettel javítana, ha megkérné rá a kommentelő.
advocat
Még több stadiont! Pinochetnek egyszer bejött.
csipetke
@quadrocopter: 19.21 Ezt a bandát még Andorra is elverte,akik munka mellett fociztak,volt köztük orvos,pék,stb.,és így is tudtak győzni.Ennek a túlfizetett bandának semmi más dolga nem lenne,csak a foci.Teljesítmény után kéne őket fizetni,hátha megemberelnék magukat..
Sámannus
Tyerekek deszkázzátok be a kaput oszt jó napot. Húzzatok ki pengedrótot is hogy ne lehessen a közelébe sem menni. A pályára meg telepítsetek földikutyát is úgy se sokat szaladgáltok, nekik jó úgyis. Én lennék ez edzőtök lemosnátok a Bayert is. A lóvácskát is szeressük. Meccs előtt pertut is iszunk majd jó kis szilvóriumot, a szünetben is lesz valami tudatmódosító ne aggódjatok..
keresztapa
Emlék, .v. legenda? "A játék - az élet egyszerű dolgait jelenti. Azokat az egyszerű dolgokat, viszonyokat amelyeket oly nehéz elérni, megérteni mindennapi életünkben. Az egyszerűség maga a zsenialitás. A játékosok ezt tudták a futballban, ezt az egyszerűséget, a játék szeretetét vitték a pályára. Grosícs, Buzánszki, Lóránt, Lantos, Bozsik,Budai, Kocsis,Hidegkúti, Czibor, Puskás, Gellért. a teljesség igénye nélkül. 1952-ben az olimpia után a csapat megállapodott abban, vagyis hát nem mi, hanem Sebes Guszti bácsiék, hogy egy angol - magyar mérkőzést fogunk játszani. Az angol csapat óriási propagandát csinált a világon, hogy az olimpiai magyar csapatot, amely végig verte Európát, azt megveri..Nekünk magyaroknak meg az volt a tét,hogy a kilencven éve veretlen angol csapatot a saját otthonában verjük meg"
kokopelli
@csipetke: ...Hány karmestert kell kipróbálni,hogy meg lehessen állapítani,
hogy egy zenekar ß@r! Fizethetnek a maestró-nak amennyit akarnak,de nem
fog helyettük focizni!
Sámannus
@Szeparepa2: Aki így szereti a focit csak jó ember lehet:-DDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.