A kézilabdázók és a vízilabdázók már felveszik a versenyt keresetben a világelittel. Ennek köszönhetően a legjobb játékosok már nem állnak feltétlenül légiósnak, hanem itthon maradnak. A futballisták fizetése ugyan jócskán elmarad a világsztárokétól, de mivel vannak már több mint tízmilliós havi fizetések is az NB I-ben, nem lehet okuk panaszra – főként, ha az eredményeket is figyelembe vesszük.

Megéri élsportolónak lenni Magyarországon, főleg csapatsportban

Fotó:  Kisbenedek Attila / Getty Image

Sokat lendített a magyar sport helyzetén, hogy kedvezőek az adófeltételek. Hiszen amíg külföldön gyakran a bérek ötven, addig nálunk csak tizenöt százalékát kell az államnak adni – jegyezte meg Szabados Gábor (40) sportközgazdász. – A futballban sok a pénz, a Videoton és a Ferencváros a legnagyobb költségvetéssel dolgozó hazai klub a sportágaktól függetlenül. Ugyanakkor a hazai gazdasági szint meg sem közelíti a nemzetközi labdarúgásét, míg mondjuk a kisebb összegekkel működő kézilabda és a vízilabda már simán felveszi a versenyt anyagilag a legjobb külföldi ligákkal.

A Blikk legújabb összeállításában arra keresték a választ, hogy a legnépszerűbb szakágak hogyan állják a bérversenyt a küldi klubok csúcsfizetéseivel. A részletekért kattintson ide.

(Blikk.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.