A soproni másodosztályú focicsapatnál eléggé áll a bál, nincs pénz ugyanis kifizetni a dolgozókat és a játékosokat. 

Nincs pénz, hogy kifizessék a játékosokat és dolgozókat a Soproni VSE másodosztályú focicsapatnál, a hírek szerint 140 millió forintra rúg a tartozás – olvasható a 444 cikkében. 

Hoppá: a Sopronnak nincs pénze, hogy kifizesse a játékosokat és a dolgozókat

Fotó: pixabay.com CCO

A lap szerint a csapat emiatt visszacsúszhat harmadosztályba, ám ha a tartozásokat nem sikerül kiegyenlíteni, akkor a legalacsonyabb osztályba kerülhetnek. 

A csapat vezetősége közleményt adott ki, melyben az olvasható, hogy "az SVSE elnöksége megbízta az egyesület tulajdonában álló Soproni Vasutas Futball Kft. ügyvezető-igazgatóját, hogy a törvényes előírásoknak megfelelően tegye meg a szükséges intézkedéseket az NB II-es labdarúgócsapattal kapcsolatban.

Az SVSE elnöksége kiemelt fontosságúnak tartja az elmaradt fizetések rendezését. Ezért a Soproni Vasutas Futball Kft. keresi a lehetőségeket a bérek rendezésére. Mivel a gazdasági társaság a jelen helyzetben nem tudja kifizetni a játékosok és a szakmai stáb, valamint a klub dolgozóinak járandóságát, végső esetben a Bérgarancia Alap fogja megtéríteni számukra."

Bekő Balázs vezetőedző – aki korábban az öltözőben üvöltözött a csapat vezetőségével a helyzet miatt – a Nemzeti Sportnak elmondta, 

néhány játékosomnak lassan nincs hol laknia, és nem túlzás, hogy már-már éheznek. A vezetők családokat tesznek tönkre, felteszem a kérdést: három gyerekem van, akikért anyagi felelősséggel is tartozom, értük ki vállalja a felelősséget, ha engem átvernek? (...)

Minden törvényes eszközzel élek, hogy nehéz helyzetbe hozzam azokat, akik felelősek a kialakult helyzetért. Dögöljön meg a szomszéd lova (!) is! És ez nem fenyegetés. Ha valaki az életemmel szórakozhat, megtehetem én is az övével

- tette hozzá a Nemzeti Sportnak.

A Sopron csapatának stadionját nemrég újították fel.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Kérjenek kölcsön a Puskás Stadiontól, ott belefulladnak a sok pénzbe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.