Az uruguayi válogatott nyerte az A csoportot az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, miután hétfői, harmadik összecsapásán 3-0-ra legyőzte a házigazda együttest.

Uruguay simán verte az oroszokat az utolsó csoportmeccsükön

A két csapat már korábban biztosította helyét a nyolcaddöntőben. Az, hogy ott kivel játszanak, az esti Spanyolország-Marokkó, valamint Portugália-Irán összecsapások után derül ki.

Eredmény:

A csoport, 3. forduló:

Uruguay-Oroszország 3-0 (2-0)

-----------------------------

Szamara, 41 970 néző, v.: Malang Diedhiou (szenegáli)

gólszerzők: Suárez (10.) Cserisev (23., öngól), Cavani (90.)

kiállítva: Szmolnyikov (36.)

sárga lap: Betancur (59.), illetve Gazinszkij (9.), Szmolnyikov (27., 36.)

Uruguay:

--------

Fernando Muslera – Sebastian Coates, Diego Godín, Martin Cáceres – Nahitan Nandez (Cristian Rodríguez, 73.), Matia Vecino, Lucas Torreira, Rodrigo Bentancur (Giorgian De Arrascaeta, 63.), Diego Laxalt – Luis Suárez, Edinson Cavani (Maximiliano Gómez, 93.)

Oroszország:

------------

Igor Akinfejev – Igor Szmolnyikov, Ilja Kutepov, Szergej Ignasevics, Fjodor Kudrjasov – Roman Zobnyin, Jurij Gazinszkij (Daler Kuzjajev, a szünetben) – Alekszandr Szamedov, Alekszej Mirancsuk (Fjodor Szmolov, 60.), Gyenyisz Cserisev (Mario Fernandes, 38.) – Artyom Dzjuba

I. félidő:

----------

10. perc: Suárez 16,5 méterről, a kapu bal oldaláról végezhetett el szabadrúgást, amelyet nagy erővel a jobb alsó sarokba lőtt a sorfal mögé bemozgó, majd onnan visszavetődő Akinfejev keze mellett (1-0).

23. perc: Egy uruguayi szöglet után a kifejelt labdát Laxalt lőtte kapura 20 méterről, a hosszú sarok felé tartó kísérletbe Cserisev olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a játékszer az irányváltoztatást követően Akinfejev kapust becsapva a rövid alsó sarokba pattogott (2-0).

36. perc: Szmolnyikov hátulról becsúszva szabálytalankodott Laxalttal, emiatt megkapta második sárga, majd az ezért járó piros lapját a játékvezetőtől.

II. félidő:

-----------

90. perc: Egy jobboldali szögletet Godín fejelt nagy erővel kapura hat méterről, Akinfejev bravúros védése után Cavani kotorta be a labdát közvetlen közelről a hálóba (3-0).

Az első két meccsén egyaránt győztes válogatottak összecsapásán Uruguay a legnagyobb sztárja, Luis Suárez szabadrúgásgóljával már a 10. percben megszerezte a vezetést. A házigazda orosz csapatnak ezt követően voltak helyzetei, de a játékosok vagy a befejezésnél hibáztak, vagy a századik válogatottságát ünneplő Fernando Muslera tudott védeni.

Gyenyisz Cserisev peches öngólja után Igor Szmolnyikov kilenc percen belül két sárgát kapott, így a szbornaja nemcsak kétgólos-, de emberhátrányba is került.

A második félidőben egyik fél sem diktált túl nagy tempót, a kisebb-nagyobb helyzetek ellenére úgy tűnt, mindkét válogatott már az egyenes kieséses szakaszra tartalékol. A dél-amerikaiaknak volt több helyzete, egyet az utolsó percben Cavani gólra váltott.

Az uruguayiak győzelmüknek köszönhetően legközelebb szombat este nyolc órakor, Szocsiban lépnek pályára a B csoport másodikja ellen, míg az oroszok a B csoport győztesével mérkőznek majd vasárnap 16 órától a moszkvai Luzsnyiki Stadionban.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.