Kolumbia végzett az első helyen a H csoportban az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, miután a 3., utolsó fordulóban csütörtökön 1-0-ra legyőzte Szenegált, amely végül a fair play-pontok összevetésével csúszott a harmadik helyre, s esett ki.

A vb-k történetében először rangsoroltak a fair play-pontok két csapat között.

Világbajnokság: Kolumbia jutott tovább, Szenegál fair play-pontokkal esett ki

Fotó, címlapi kép: MTI/AP/Gregorio Borgia

José Pékerman, a kolumbiaiak argentin szövetségi kapitánya 52. FIFA által rendezett mérkőzésén ült a kispadon, ezzel új rekordot állított fel.

Az első 45 percben a szenegáliak futballoztak veszélyesebben, s a Sadio Manéval szemben elkövetett szabálytalanság után a videobíró mentette meg a kolumbiaiakat. A dél-amerikaiaknak egy veszélyes szabadrúgásuk és egy Falcao-fejesük volt, azonban a félidő közepén sérülés miatt elveszítették a legutóbbi vb aranycipősét, James Rodriguezt.

Fordulás után eseménytelenül csordogált a találkozó, főként azt követően, hogy a másik mérkőzésen Lengyelország megszerezte a vezetést, ugyanis így a gól nélküli döntetlen tökéletesen megfelelt mindkét gárda számára. Aztán a 74. percben érkezett a védő Yerri Mina, és sorozatban második meccsén is betalált, "borítva" ezzel a mérkőzést. Egy jobb oldali szögletre Mina tökéletes ütemben érkezett, az ötösről lefejelte a földre a labdát, amely onnan a hálóba vágódott (1-0).

Innentől kezdve sürgőssé vált a helyzet a szenegáliaknak, de hiába próbálkoztak, az eredmény nem változott – mint ahogy a másik mérkőzésen sem, így a fair play-pontok alapján az afrikaiak búcsúztak a világbajnokságtól.

Eredmény, H csoport, 3. forduló:

Kolumbia-Szenegál 1-0 (0-0)

Szamara, 41 970 néző, v.: Milorad Mazic (szerb)

gólszerző: Mina (74.)

sárga lap: Mojica (45.), illetve Niang (51.)

Kolumbia:

David Ospina – Santiago Arias, Davinson Sanchez, Yerri Mina, Johan Mojica – Carlos Sanchez, Mateus Uribe (Jefferson Lerma, 83.) – Juan Cuadrado, James Rodriguez (Luis Muriel, 31.), Juan Quintero – Radamel Falcao (Miguel Borja, 89.)

Szenegál:

Khadim Ndiaye – Lamine Gassama, Salif Sane, Kalidou Koulibaly, Youssouf Sabaly (Moussa Wague, 74.) – Ismaila Sarr, Cheikhou Kouyate, Idrissa Gana Gueye, Sadio Mané – Keita Balde (Moussa Konate, 80.), Mbaye Niang (Diafra Sakho, 86.)

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.