A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) edzőközpontjában 24 szakember vette át UEFA pro licences diplomáját, köztük Lisztes Krisztián, Lőw Zsolt és Szabics Imre, valamint a női edzők közül elsőként a női válogatott szövetségi kapitánya, Markó Edina, valamint a női U17-es szövetségi edző, Schumi Dorottya.

Lisztes, Lőw és Szabics is átvette UEFA pro licences diplomáját

Fotó: Pixabay

A szervezet honlapjának hétfői tájékoztatása szerint az MLSZ legutóbb három évvel ezelőtt adott át hasonló szintű végzettséget igazoló diplomát. Berzi Sándor MLSZ-alelnök emlékeztetett: a mostani a nyolcadik kurzus volt, a végzősökkel együtt pedig már 153 szakember szerezte meg a legmagasabb edzői képesítést.

"Tapasztalt edzőként kezdtük meg a tanulmányainkat, de ezzel együtt is rengeteget kaptunk az elmúlt időszakban tanárainktól, oktatóinktól, akik elsősorban a tudásunk rendszerezésében, letisztázásában nyújtottak óriási segítséget" – nyilatkozott Lőw Zsolt, aki az előző idényekben az RB Leipzignél dolgozott pályaedzőként.

Az elmúlt kilenc hónap során a hallgatók – akik közül még Klausz László, Kuttor Attila, Márton Gábor, Szanyó Károly és Szélesi Zoltán játékosként és edzőként is ismert – a profi labdarúgás minden területén bővíthették tudásukat. A tananyag része volt az élvonalbeli csapatok játékosainak kiválasztása, a szakmai koncepció és a stáb kialakítása, a teljesítményfokozás, illetve az eredményes szerepléshez megkívánt technikai, taktikai és kondicionális ismeretek hatékony felhasználása is – írja az mlsz.hu.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.