Az Újpest sikerrel vette a labdarúgó Európa Liga-selejtező 1. fordulóját, mivel az idegenbeli 3-1-es vereségét követően a csütörtöki visszavágón 4-0-ra legyőzte az azeri Neftci csapatát, így 5-3-as összesítéssel jutott a második körbe.

A fővárosiakra a következő fordulóban a sorozat ötszörös győztese, a spanyol Sevilla vár.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágó:

Újpest FC-Neftci (azeri) 4-0 (2-0)

Szusza Ferenc Stadion, 3782 néző, v.: Ioannisz Papadopulosz (görög)

gólszerzők: Litauszki (19.), Sankovic (21.), Zsótér (50.), Nwobodo (65.)

sárga lap: Zsótér (57.), Nwobodo (69.), illetve Krivocsjuk (30.), Bralic (57.)

Továbbjutott: az Újpest FC 5-3-as összesítéssel.

Újpest FC:

Pajovic – Pauljevic, Litauszki, Bojovic, Burekovic – Sankovic, Diallo – Nwobodo, Zsótér (Balázs B., 81.), Nagy D. (Cseke, 87.) – Novothny (Tischler, 92.)

Neftci:

Agajev – Bralic, Petrov, Abisov (Ahundov, 41.), Krivocsjuk (Karikari, 54.) – Mirzabekov, Paracki, Mustivar, Hadzsijev (Abasszov, 77.) – Frederico, Dabo

Viszonylag hamar ledolgozta az idegenben összeszedett kétgólos hátrányát az Újpest: a 19. percben a csapatkapitány Litauszki Róbert egy szöglet után fejjel volt eredményes, majd két perccel később a montenegrói Bojan Sankovic lőtt 25 méterről hatalmas gólt a jobb felső sarokba. A hazaiak még a szünet előtt tovább növelhették volna az előnyüket, ám Novothny Soma fejese a keresztlécen csattant.

A fordulás után gyorsan újabb gólt szereztek a hazaiak: Nwobodo megindulásánál a bakuiak kapusa még nagy bravúrral védett, ám a kipattanót Zsótér Donát belőtte az üresen maradt kapuba. A végig nagy fölényben futballozó újpestiek helyzete a 65. percben még kényelmesebbé vált, ugyanis egy szép egyéni akció végén Obinna Nwobodo is eredményes volt.

A folytatásban is mezőnyfölényben játszott Nebojsa Vignjevic együttese, amely az idegenbeli vereséget követően magabiztos játékot nyújtva, megérdemelten jutott a második fordulóba.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.