Kossuth-díjas elemzés a most zárult focivébé egészéről. Az Élet és Irodalomban írása címét Vitray Tamás annak kettős értelmével magyarázza: hiszen bírálatnak, hiányérzetnek egyaránt lehet értelmezni. Majdnem minden meccset látott, néhányat unt és elkapcsolt, mert tapasztalatból tudta, többre nem számíthat. Írásában most sem ígéri egy-egy meccs szakmai értékelést, hiszen nem teoretikusa a focinak. Ugyanakkor emlékeztet arra, hogy nem is olyan régen, ez végtelenül egyszerű játék volt, jóval nagyobb szerepet játszott a tehetség, a labdaérzék, a gyors gondolkodás, a szellemes megoldás. 1966-ból, amikor először közvetített világbajnokságról, még szép számmal tud felidézni ötletes, bravúros megoldásokat. Attól kezdve pedig négyévente egyre kevesebbet. Előtérbe került a fizikum, az állóképesség, a gyorsaság.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hiaba, az o szakertelmet a mai napig nem lehet figyelmen kivul hagyni...Kar, hogy idos kora miatt visszavonult az aktualis sportelettol...
Bar ha ez sport? Meg elet?...:o(((
Rockxy
A foci és a többi versenysport a legújabb kori gladiátorcirkusz, amivel az embereket hülyíteni lehet.
Semmilyen értéket nem tesz hozzá a haladáshoz.
karma1
@Rockxy: De akit erdekel a sport, miert ne nezze, kovesse a sportesemenyeket? Nagyon sok minden nem tesz hozza semmit sem a haladashoz, de azert orommel csinaljuk, nem?
Rockxy
@karma1: Pontosabban: akit érdekel a cirkusz.
Mert akit a sport érdekel, az egészséges életmódot él, és megemeli a seggét.
Nem helyezésért, éremért, kupáért, hanem a fitt, rugalmas testért, amit nem kell idős korban sem mentővel fuvarozni a kórházba.
A versenysport viszont egy szűk réteg jólétét biztosítja, mert birkáékat érdekli a nagy versengés, miközben a fotel biztosítja az infarktusát.
Meg szoktam kérdezni a sportrajongó tévénézőket, hogy hány fekvőtámaszt csináltál ma?
Értetlenül néznek rám...
karma1
@Rockxy: :o)))) Tokeletes meglatas...:o))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.