Magyar aranyérem!

A címvédő Verrasztó Dávid aranyérmet nyert csütörtökön 400 méter vegyesen a Glasgow-ban zajló úszó Európa-bajnokságon.

Verrasztó Dávid aranyérmet nyert 400 méter vegyesen

Fotó, címlapi kép: MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar versenyző 4:10.65 perces idővel csapott célba, ezzel sorozatban harmadszor lett a kontinens legjobbja. A 29 éves Verrasztó a szám történetének legidősebb Európa-bajnoka.

Verrasztó Dávid a legjobb idővel került a fináléba, azonban már előre beharangozta a brit Max Litchfielddel várható különcsatájukat. A fináléban szinte végig fej-fej mellett haladtak, az utolsó fordulónál a magyar versenyző került előnybe, és talán az Eb egyik legszorosabb célba érkezésével nyert.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Mint tudjuk ez az EB is az un, EB-k együttes szervezése keretében folyik részben Glasgow-ban és részben Berlinben. Berlinben az atlétika versenyei, nem nagy magyar média-érdeklődéssel, de ha igen akkor marhaságokat:
Még csak nem is hallgatta

Hogy nem értenek hozzá és nem nézik azt már sokszor okadatolták

Nem szeretem, mikor a bugyuta firkászok egymástól vesznek át ellenőrizetlen híreket, de még az is jobb annál, amit a derék index.hu-s fiuk/lányok művelnek a sport területein. Válogatás nélkül – kis túlzással mondhatnám, ha olyanról számolnak be, amit az EUSP-on élőben láttam, bizton számíthatok rá, hogy valami éktelen nagy baromságot irkodnak össze – adnak közre olyan megállapításokat, amik köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.
Most éppen a tegnapi atlétikai versenyek kapcsán írták le, hogy: „A női rúdugrásban is két azonos nemzetbeli harcolt az aranyért, a világbajnok Sztefanídi érkezett favoritként, meglepő volt, hogy Kiriakopúlu olyan sokáig versenyben maradt, végül szezoncsúccsal, 480 centivel szállt ki. Sztefanídi azzal nyert, hogy a 485-öt harmadikra átvitte, ez Európa-bajnoki csúcsot is jelentett egyben.”!
Ezzel szemben a dolog úgy áll, hogy ha nem vitte volna át a 485-öt akkor is ő nyert volna, mert a 480-at elsőre vitte, ellenfele pedig csak harmadikra! =))
Meg kell jegyezzem, hogy legjobb tudomásom szerint a – bár az említett vezetést helyesen értelmezték többször is – a magyar nyelvű kommentátor sincs egészen tisztában a sorrend megállapítás szabályaival!
justhpeter
@RonaGyuri: Mióta zavarnak ilyen apróságok bárkit is a hazai közszolgálati televíziózásban ?
RonaGyuri
@justhpeter: sajnos ez nem a közTV, hanem az EUSP illetve az index.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.