A szeptemberben 2-1-es győzelemmel zárult hazai összecsapáshoz képest két helyen változhat a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapata pénteken a görögök elleni athéni találkozóra Marco Rossi szerint.

A Nemzetek Ligája-csoportmérkőzés helyszínén, a Szpírosz Lúisz Olimpiai Stadionban tartott csütörtöki sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány az MTI kérdésére a várható kezdőcsapatról azt mondta: bár pillanatnyilag a közelebbi összecsapásra fókuszálnak, mégis kettős feladatban kell gondolkodnia együttesével, amely hétfőn Tallinnban lép pályára az észtek ellen.

Két helyen változtathat Rossi a görögök ellen készülő magyar csapaton

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

"Ezért vannak még bennem kérdések, amelyekre az esti, utolsó edzés ad majd választ. Jelen állás szerint két változás is lehet a budapesti kezdőcsapathoz képest" – fogalmazott.

Kitért Willi Orbanra is, aki hétfőn csatlakozott a kerethez. Mint elmondta, azt a benyomást tette rájuk, amire az előzetes várakozások alapján számítottak.

"Nem véletlen, hogy csapatkapitány a Lipcsében" – szögezte le, s hozzátette, a védő jól ismeri klubtársát, a kapus Gulácsi Pétert, s jó kapcsolat van közöttük. "Mindenki azt várja tőle, hogy nemcsak nagyszerű személyiségével és hozzáállásával ad pluszt a csapathoz, hanem biztonságot is nyújt a védelemben."

Megemlítette, javaslatokkal segítették a játékosokat azért, hogy minél többet szerepelhessenek a klubjaikban.

"Aki nem játszik rendszeresen, nem lesz meg benne a meccsek ritmusa. Soha nincs elég lehetőségünk arra, hogy együtt dolgozzunk a csapattal. A fizikai állapotukra nem tudunk hatni ennyi idő alatt, de taktikailag, szervezettségben igen, ezért azokat hívtuk meg, akik hetente, rendszeresen játszottak a klubjukban" – fejtette ki.

Hangsúlyozta, a folyamatosan megfigyelt, mintegy negyven otthon vagy külföldön játszó futballista közül azokat hívta be, akik pillanatnyilag fizikailag és mentálisan is a legjobbak.

"Persze mindenki követ el hibákat, így én is. Hogy jól döntöttem-e, arra a választ a pályán kapjuk majd meg" – fogalmazott.

Rossi közölte, papíron magasan a görög válogatott a csoport esélyese, sztárokkal a soraiban. Mind mondta, a görög keret piaci értéke háromszorosa a magyarénak, de ez csak az elmélet, és koncentrált, alázatos és szervezett játékkal akár a budapesti bravúr is megismételhető.

"Ha jó eredményt érünk el, azaz pontot vagy pontokat szerzünk, akár favoritnak is tekinthetjük magunkat, de ebben az esetben is nyitott marad a helyzet" – felelte újságírói kérdésre az olasz szakvezető. Emlékeztetett: a hazai zárt kapus mérkőzés után jobb lesz szurkolók előtt játszani, s nagy segítség lesz az Athénba érkező öt-hatszáz magyar drukker.

Az egy hónappal ezelőtti összecsapáson betaláló Sallai Roland elárulta, többször visszanézte a gólját.

"A csapat győzelme volt az igazán fontos. Jó játékot nyújtottunk odahaza, remélem, ezt tudjuk folytatni" – mondta.

Az MTI kérdésére azt felelte, a budapesti jó játék kulcsa a hosszú, jó felkészülés volt.

"Nem szabad elfelejtenünk, hogy erős az ellenfél, és revansot akar venni. Százszázalékos koncentrációra és jó csapatmunkára lesz szükség, s agresszívan bele kell mennünk a párharcokba" – fogalmazott Sallai.

Az összecsapás pénteken 20.45 órakor kezdődik a német Tobias Stieler sípjelére.

A magyar labdarúgó-válogatott várható összeállítása az MTI szerint:

Gulácsi Péter – Bese Barnabás, Willi Orban, Kádár Tamás, Fiola Attila – Nagy Ádám – Lovrencsics Gergő, Kleinheisler László, Kovács István, Sallai Roland – Szalai Ádám

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Kevés !!!
11 helyen kéne változtatni, meg a mlsz. ben, is minden helyen, meg a ME. is ,,talán sok év után,, már lenne foci is !!!
Sámannus
@papa.49: 12, de mindegy! Ha csak kurvákat állítanak ki azok baxnak majd focizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.