Lindsey Vonn-nak, minden idők egyik legsikeresebb női alpesi sízőjének a mostani lesz az utolsó szezonja.

Visszavonul Lindsey Vonn, a havas lejtők királynője

Fotó: YouTube

A 33 éves amerikai sztár csütörtökön jelentette be a döntését. Akkor is felhagy a versenyzéssel, ha nem sikerül megdöntenie Ingemar Stenmark rekordját, aki 86 világkupa-futamot nyert meg pályafutása során, néggyel többet, mint Vonn.

"Ez lesz az utolsó idényem, aztán biztosan visszavonulok. Fantasztikus lenne túlszárnyalni a csúcsot, de ha nem sikerül, akkor is én maradok a legsikeresebb női síző, s azt gondolom, erre igazán büszke lehetek" – magyarázta.

A sportoló februárban, a pjongcsangi téli olimpia után még úgy nyilatkozott, hogy mindenképpen meg akarja dönteni a svéd legenda abszolút rekordját, s addig ott lesz a versenyeken, amíg ez sikerül.

Az amerikai síző pályafutása során rengeteg sérüléssel bajlódott, 2007-ben elszakadt a térdszalagja, s a 2014-es szocsi játékokat is sérülés miatt kellett kihagynia. A világkupákon ennek ellenére mindig nagyszerűen teljesített. Az olimpiákon és világbajnokságokon "szerényebb" az eredménysora, igaz, ötkarikás játékokon így is egy arany- és két bronzérmet nyert, míg vb-ken két aranyat, három ezüstöt és két bronzot.

Utolsó szezonját november végén Lake Louise-ben kezdi majd meg Vonn, aki az idei olimpián lesiklásban elért harmadik helyével minden idők legidősebb női olimpiai dobogósa lett.

Visszavonulását követően a síző 2015-ben alapított alapítványára fog koncentrálni, amely oktatással foglalkozik.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.