Semjén Zsolt adta be a javaslatot. Olyan módosítást nyújtott be az adószabályokhoz Semjén Zsolt, ami csak pár embert érint Magyarországon, mégis pontosan mutatja, hogy milyen fizetési kategóriák vannak a magyar fociban. Kevés lett ugyanis a havi majdnem 20 millió forint, jöhetnek a 35 millió fölötti fizetések. Ehhez azért kell törvényt módosítani, mert a sportolók és edzőik jelentős adókedvezményt kapnak. Az ekho ( egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás) azt jelenti, hogy a fizetésnek csak 15 százalékát kell leadózni, de van egy plafon, amíg a kedvezményt igénybe lehet venni. Az alkotó- és előadóművészeknél, újságíróknál ez a plafon évi 60 millió forint. A sportból élőknél ez már korábban kevésnek bizonyult, és csak számukra megemelték a határt évi 125 millió forintra. Tavaly már ezt is kinőtték, és jött az évi 250 millió limit, ami havi majdnem húszmilliós fizetés.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Sok pénz nem hozott eredményt, nagyon sok sem , akkor itt az ideje a pofátlanul sok bevetésének! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Fontos leszögeznem nem szólnék egy szót sem, még a 0 eredmény miatt sem, ha nem az én pénzemből csinálnák! =))
RonaGyuri
Pedig megfogadtam, hogy nem szólok

a véletlen úgy hozta, hogy egy csak érintőlegesen felvető cikkre ugrottam

A Népszava „Stadionok országa” című írása a végére kilukadt oda, hogy „A fizetésből tengődő átlagpolgár szívében újabb tőrdöféssel érhet fel a kedden benyújtott törvénymódosítás, amely szerint a kormány az eredeti sokszorosára, 500 millióra emelné az egyébként is magasról induló alacsony adózású keret felső értékhatárát.”.
Majd „Csak a különbség érzékeltetése végett rögzítsük, hogy a kulturális élet képviselői vagy a tömegtájékoztatás művelői ugyan szintén élhetnek ezen adózási formával, náluk a felső határ évi 60 millió.”
Nos a sok okos és reális felvetés mellett én egy alapvetőt fírtatnék. A derék vice Tömjény Sónyi – ki más – javaslata, ahogy az a címben is látszik „2005. évi CXX. törvény” módosítása., „2005. évi CXX. törvény
az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról”, azaz az ECHO-ról. Ami kiterjed – idézem -: „1. § (2): Az ekho az e törvényben meghatározott megoszlásban a központi költségvetést és a társadalombiztosítás pénzügyi alapjait - magánnyugdíjpénztár-tag magánszemély esetében a magánszemély javára a magánnyugdíj-pénztárát is - illeti meg.”!
Ergo ne legyenek kétségeink, hogy ezek az 500 – 250 -125 vagy csak 60 millás kedvezményes keretekkel rendelkező „a közügyek szabad megvitatását, a közügyekkel összefüggő információhoz való hozzájutást, a művészeti alkotás szabadságának megvalósulását és a testkultúra, különösen a sport fejlődését előmozdítsa” érdekében kedvezményezettek néhány év múlva fogják rongyosra rinyálni a médiát, hogy ők milyen kevés nyugdíjat kapnak! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.