Európai topligák sztárcsapatai, a Juventus, az Atalanta, a Bayern München, az Internazionale és az Arsenal is érdeklődik a Salzburg magyar focistája, Szoboszlai Dominik iránt – írta a Calciomercato.

A 18 éves ma­gyar focista, akiért újabb és újabb klu­bok je­lent­kez­nek be

A Juventus például 10 millió eurót sem sajnálna a 18 éves játékosért, aki jelenleg a salzburgiak második csapatában, a Lieferingben szerepel.

A Salzburg az Európa-ligában a Bruges ellen folytatja, és akár Szoboszlait is bevetheti a belga gárda ellen. Az osztrák csapat ugyanis benevezte az EL-keretébe az ifjú magyar középpályást.

A magyar korosztályos válogatott Szoboszlai 2016-ban igazolt Ausztriába, előtte az MTK-nál, a Főnix-Gold FC-nél és a Videotonnál nevelkedett.

Még tizenöt évesen az U17-es magyar válogatottal – mint csapatkapitány –, majd tizenhatodik születésnapja után néhány héttel az U19-es együttessel is továbbjutott az Európa-bajnoki selejtező első fordulójából. Mindkét gárdában meghatározó szerepet töltött be, hiszen mindkét selejtező-tornán gólt szerzett és gólpasszt is jegyzett.

A felnőtt válogatott korábbi két szövetségi kapitánya, Bernd Storck és Georges Leekens is behívta őt a keretbe, de egyikük sem küldte őt pályára. Ez idén megváltozhat: ha Szoboszlai felkerül a Salzburg első csapatába, akkor Marco Rossi, a nemzeti csapat jelenlegi főnöke biztosan lehetőséget ad neki. Kétség nélkül, tehetsége alapján Szoboszlai a következő tíz év egyik legjobb magyar labdarúgója lehet.

Ripost

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Kell valaki, aki ebben a hidegben melegen tartja a cserepadot a sztárok segge alatt. Azok túl drágák ahhoz, hogy felfázzanak.
Ez még mindig olcsóbb, mint a drága fűtés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.