A Szeged csapata 22-20-ra győzött a lengyel Wisla Plock otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi játéknapján, a negyeddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén.

A szegedi visszavágót jövő vasárnap rendezik.

A két csapat ötödik alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a mérleg a magyar csapat szempontjából egy vereség, és immár négy győzelem.

A szegediek svéd csapatkapitánya, Jonas Källman nem léphetett pályára, mert kiújult a hátsérülése. A lengyeleknél a szlovén Igor Zabic és a horvát Renato Sulic hiányzott.

Csaknem hét percet kellett várni a vendégek első góljára, mert nem kezdték jól a meccset, több lövést is elhibáztak. A 15. percben Juan Carlos Pastor vezetőedző időt kért, mert csapata támadásban és védekezésben sem érte el a szükséges szintet (7-3). A rövid szünet nagyon jó hatással volt a játékosokra, ugyanis a folytatásban – a cseréknek és a remek védekezésnek köszönhetően – több mint tíz percig nem kaptak gólt, Mario Sostaric vezérletével egy 5-0-s sorozattal átvették a vezetést, az első félidő után pedig döntetlen volt az állás.

A második felvonásban is akadozott a Szeged játéka, több mint tíz perc alatt csak egyszer volt eredményes, és mivel a Wisla Plock ebben az időszakban is némileg pontosabbnak bizonyult, erre Pastor ismét időkéréssel reagált (18-15). Ettől újra változott a játék képe, Bodó Richárd három góljával egyenlített a magyar bajnokcsapat, majd Joan Canellas két találata következett (18-20).

A 45. percben a szegediek lábsérülés miatt elveszítették irányítójukat, Dean Bombacot.

A hajrában is nagy volt a küzdelem a pályán, de a színvonal elmaradt a férfi BL-ben megszokottól. A Szeged 11 perc alatt csupán egy gólt kapott, és végül két találattal nyert, így bizakodva várhatja a visszavágót.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.