A magyar férfi jégkorong-válogatott kikapott utolsó felkészülési mérkőzésén a nurszultani divízió I/A világbajnokság előtt, miután vasárnap Milton Keynesben 3-1-es vereséget szenvedett az A csoportos Nagy-Britanniától.

A magyar csapat a vb-címvédő svédek elleni találkozóval indította a felkészülést, és szoros mérkőzésen 4-3-ra kikapott a Tüskecsarnokban. Ezt követően Miskolcon kétszer is a lengyelekkel mérkőzött, s előbb szétlövéssel 2-1-re, majd rendes játékidőben 4-2-re nyert. Szerdán a Tüskecsarnokban 7-4-re diadalmaskodott a vb-rivális szlovénok felett, majd szombaton az angliai Coventryben 6-1-re legyőzte az A csoportos olaszokat.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:

Nagy-Britannia – Magyarország 3-1 (2-1, 1-0, 0-0)

a magyar gólszerző: Sofron

A magyar és a brit együttes korábban 29 mérkőzést vívott egymással, 16 magyar és 12 brit siker született egy döntetlen mellett. Legutóbb – emlékezetes körülmények között – a britek nyertek szétlövéssel 3-2-re: a tavaly áprilisi budapesti vb zárómérkőzésén a magyar válogatottnak a rendes játékidős siker feljutást jelentett volna a világelitbe. Bár a házigazda 2-0-ra is vezetett, a szigetországiak 15.8 másodperccel a végső dudaszó előtt egyenlítettek, így végül – az olaszokkal együtt – ők vehetnek részt májusban a szlovákiai A csoportos világbajnokságon.

A vasárnapi találkozó első harmadában a házigazda szerzett vezetést, s bár Sofron István egyenlített, a britek újra előnybe kerültek, majd a második húsz perc elején beállították a végeredményt.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttesének a kazahsztáni világbajnokságon április 29. és május 5. között a házigazda kazah válogatott mellett a szlovén, a fehérorosz, a dél-koreai és a litván csapat lesz az ellenfele. Az első két helyezett játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.