Három dobogós helyet szereztek a magyar versenyzők a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) úgynevezett challenge besorolású, 30 ezer dollár összdíjazású belgrádi tornáján.

Magyar érmek a belgrádi asztalitenisz-versenyen

Fotó: FERENC ISZA / AFP

Az ITTF honlapja alapján a legjobban a múlt heti, budapesti világbajnokságon nyolcaddöntős Madarász Dóra, Pergel Szandra duó szerepelt, amely második kiemeltként a döntőig menetelt, ott azonban nagy csatában, öt szettben (2-3) alulmaradt az elsőként rangsorolt hongkongi Ng Ving-nam, Szu Vaj-jam Minnie kettőssel szemben.

Férfi párosban három magyar is bronzérmet szerzett a szerb fővárosban. Ecseki Nándor és Szudi Ádám első kiemeltként két portugáltól kapott ki, csakúgy mint a vb-n: akkor Tiago Apolóniától és Joao Monteirótól, most pedig a későbbi győztes Diogo Carvalhótól és Joao Geraldótól. Szintén az elődöntőig jutott Majoros Bence, akinek a dán Tobias Rasmussennel a selejtezőből kellett indulnia.

Egyesben Pergel volt legtovább versenyben, ő a negyeddöntőben búcsúzott – az első helyen kiemelt japán Hajata Hinával szemben maradt alul –, míg Szudi és Madarász a 16 között esett ki.

MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.