Az orosz Rosztov-Don lesz a címvédő Győr ellenfele a női kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi döntőjében, miután a Papp László Budapest Sportarénában zajló négyes döntő első játéknapján 27-25-re legyőzte a francia Metz csapatát.

A két együttes szombaton találkozott egymással hetedszer, az oroszok egy döntetlen és öt vereség után először nyertek a franciák ellen.

A középdöntőben a Metz házigazdaként 29-25-re, idegenben pedig 26-18-ra legyőzte a Rosztovot, ezúttal viszont az oroszok lényegesen jobban kezdtek, hatékonyabban támadtak és jobban védekeztek (7-3). Az idény legjobb edzőjének megválasztott Emmanuel Mayonnade két időkérése ellenére sem változott a játék képe, az oroszok a holland Lois Abbingh vezérletével magabiztosan vezettek a szünetben.

A második félidő elején egy 6-1-es sorozattal felzárkózott a korábbinál sokkal pontosabban játszó Metz, amely Grace Zaadi vezetésével jól használta ki ellenfele hibáit. A török játékvezetői páros tévedései mindkét csapat játékosait, illetve a közönséget is bosszantották.

A hajrában megtört a franciák lendülete, így nem volt esélyük az egyenlítésre.

A Rosztov-Don vezetőedzője a spanyol Ambros Martín, akinek az irányításával a Győri ETO a Bajnokok Ligáját négyszer, a bajnokságot és a Magyar Kupát pedig egyaránt ötször nyerte meg 2012-től tavaly nyárig. A spanyol szakvezető az SD Itxako edzőjeként 2009 és 2012 között hatszor találkozott az ETO-val, amelyet akkori csapata – két döntetlen és három vereség mellett – csak egyszer győzött le.

A Győri ETO nyolcadik alkalommal jutott a BL-döntőbe, a Rosztov tavaly volt először elődöntős, és az idei lesz az első fináléja.

A magyar csapat mérlege eddig négy győzelem és két vereség a Rosztov ellen.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.