A tekintélyes német futballszaklap, a Kicker 2-es osztályzatot adott a magyar válogatott kapusának, Gulácsi Péternek a Bayern München ellen mutatott teljesítményéért. A német osztályozásnál az egyes a legjobb jegy, a hatos a legrosszabb.

Focicsoda: a német bajnokság legjobbja egy magyar

Gulácsi ezzel átvette a vezetést a kapusok közt, miután a Dortmund kapusa, Bürki csúnyán benne volt egy gólban a Schalke ellen. Ezért a hétvégén nem is védett, igaz helyettese, Marwin Hitz még nagyobb potyát kapott a Düsseldorftól.

Gulácsi 2,61-es átlaggal, két századdal került Bürki elé, a szombati volt a tizenhatodik olyan meccse, amikor nem kapott gólt a szezonban. Már ez külön elismerésre méltó, hiszen Neuernek 21 a rekordja.

A mind a 33 fordulóban pályán lévő Gulácsi kilencszer kapott a szaklaptól 2-es osztályzatot, legrosszabb jegye a négyes volt.

A magyar válogatott kapusának ezzel olyan magas az átlaga, hogy a mezőnyjátékosokat is maga mögé utasítja, hiszen a Hoffenheim középpályása, Kerem Demirbay a legjobbjuk. Neki 2,82-es az átlaga.

A Bundesligában az utolsó forduló jön, Gulácsi összetettbeli első helyét igazából csak Roman Bürki veszélyezteti, feltéve, ha visszakerül a kapuba. A már biztosan BL-induló Lipcse a Werder Bremenhez látogat, ha Gulácsi tartja jó formáját, akkor ő érdemelheti ki a magyar futballisták közül először, hogy a teljes Bundesliga-szezon legjobbja legyen.

Forrás: index.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Valamiért a külföldön még a magyarok is jobban teljesítenek. A fiatalok is nagyobb kedvvel szülnek külföldön, pedig ott nincs is CSOK meg egyéb jól hangzó kampányfogás. Ott biztos jövedelem meg szociális háló van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.