A Budapest Honvéd 3-1-re legyőzte a litván Zalgiris Vilnius csapatát a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első fordulójában, a párharc csütörtöki első mérkőzésén.

A kispesti stadion építése miatt a meccset az angyalföldi Illovszky Rudolf Stadionban rendezték. A visszavágót jövő csütörtökön 19 órától játsszák Vilniusban.

Európa-liga selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:

Budapest Honvéd-Zalgiris Vilnius (litván) 3-1 (1-0)

Illovszky Rudolf Stadion, 3622 néző, v.: Marhefka (szlovák)

gólszerzők: Banó-Szabó (32.), N'Gog (55.), Gazdag (69., tizenegyesből), illetve Uzela (92.)

sárga lap: Gazdag (62.), Kukoc (74.), illetve T. Kis (6.), Mikoliunas (69.), Tomic (84.)

Budapest Honvéd:

---------------

Lefkovits – Batik, Kamber, Lovric – Kovács N., Gazdag, Banó-Szabó (Kálnoki-Kis, 83.), Heffler T., Kukoc (Uzoma, 74.) – N'Gog (Cipf, 70.), Moutari

Zalgiris:

--------

Berkovec – Mikoliunas (Uzela, 72.), Tomic, Bolha, Slijngard – Vorobjovas, Pérez (Simkus, 89.) – Antal, Baravykas (Vareika, 67.), Morer – T. Kis

Az első félidőben több és nagyobb helyzetei voltak a vendég litván csapatnak, gólt mégis a magyar együttes szerzett, miután a 32. percben Gazdag Dániel beadása kipattant egy védőről, de Banó-Szabó Bence középről, tíz méterről a hálóba lőtt.

Összeszokottabb csapatnak tűnt a Zalgiris, ennek ellenére a kispestiek az 55. percben növelték előnyüket, miután Kamber hatalmas bedobását David N'Gog a kapuba fejelte. A különbség a 69. percben tovább nőtt, mivel a Gazdag Dániellel szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt a sértett gólra váltotta.

A Honvéd a 85. percben ismét tizenegyeshez jutott, de Gazdag kísérletét ezúttal kivédte a cseh Martin Berkovec kapus. A végeredményt a litvánok csereként beállt középpályása, Karolis Uzela állította be, aki a 92. percben egy kipattanó labdát értékesített.

A kispestieknek négy, a vendégeknek hat kaput eltaláló lövésük volt.

A párharc győztese az azeri Szabail és a román Universitatea Craiova csatájának továbbjutójával találkozik, az első összecsapást a románok nyerték idegenben 3-2-re.

Legutóbb 1997 nyarán fordult elő, hogy mind a négy magyar kupacsapat győzelemmel kezdte szereplését: akkor az MTK a Bajnokok Ligájában, a BVSC a KEK-ben, a Ferencváros és az Újpest pedig az UEFA Kupában nyerte meg párharcának első meccsét, sőt később mind a négy együttes kettős sikerrel jutott tovább.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.