Milák Kristóf világbajnok úszó a nagyapja hatására szerette meg a Forma-1-et, de a hétvégi Magyar Nagydíj az első, amit a helyszínen kísérhet figyelemmel.

"Kiskoromban sokkal gyakrabban követtem, mostanság már kevesebb időm van, de nagyon szeretem, nagyon jó elfoglaltságnak tartom, ezért próbálom minél többször megnézni"

- nyilatkozta szombaton a Hungaroringen a Budapesti Honvéd SE sportolója, aki múlt szerdán világcsúccsal nyert 200 méter pillangón a kvangdzsui világbajnokságon.

A világbajnok Milák Kristóf kipróbálná magát egy Forma-1-es autóban

Hozzátette, gyerekként a nagyapja hatására kezdte nézni a versenyt, és bár manapság a szombat reggeli edzések miatt az időmérőkről le szokott maradni, a futamokat szinte mindig látja. Kedvenc csapata nincs, a kedvenc pilótája mindig is a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel volt, aki jelenleg a Ferrarit erősíti.

Milák elárulta, élőben most lát először Forma-1-es futamot és a Hungaroringen is most jár először. A vasárnapi futam dobogósainak megtippelésére nem vállalkozott, mondván, csak azért jött Mogyoródra, hogy élvezze a versenyt.

A 19 éves úszó úgy fogalmazott, szeret gyorsan vezetni, de kulturáltan.

"Túl nagy felelősség volna egyedül vezetni egy Forma-1-es autót, az nekem sok lenne, de egy instruktorral bármikor szívesen kipróbálnám" – nyilatkozta.

(MTI)

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.