Még július közepén emelt vádat Magyarország Ügyészsége az egyik olimpikon ellen nyelvvizsga-bizonyítvány hamisítása miatt.

Megszólalt a magyar olimpikon, aki hamis nyelvvizsgával próbált diplomát szerezni
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A HVG kiderítette, hogy a sportoló nem más, mint Bor Barna, háromszoros olimpikon és világbajnoki ezüstérmes cselgáncsozó.

A dzsúdós a HVG-t lerázta, de a Nemzeti Sportnak már kénytelen volt elismerni, hogy ő az a korábban meg nem nevezett személy, aki lebukott a hamis angol nyelvvizsgájával. Mint elmondta, a szóbeli vizsgája megvolt, de az írásbeli nem jött össze, pedig sokszor próbálkozott vele. Nagyon el volt keseredve, ezért hozott egy rossz döntést.

De emberek vagyunk, s hibázunk, és én most vállalom is a hibámért a felelősséget. A végzést megkaptam az ügyészségtől, a pénzbírságot befizetem, valóban nem szép történet, de az én ügyem. Most a hírhajhászás érdekében sokan próbálnak leírni, úgy fogalmaznak egyesek, akik nem is ismerik a pályafutásom, hogy így nem lehetek példakép. Pedig sportolóként mindig becsülettel képviseltem az országot, rengeteget adtam a magyar dzsúdónak, a magyar sportnak, és ettől az esettől függetlenül én ugyanaz a Bor Barna vagyok. Az az ember, aki eddig is voltam, aki szereti a cselgáncsot, a munkáját, aki az edzőteremben tudásával, hozzáállásával igenis példát mutat a gyerekeknek. Azt hiszem, sok ezerszer fontosabb probléma van a világban, amivel foglalkozni lehetne.

- nyilatkozta Bor Barna.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr plágium
@görbetükör: Azért van különbség pali nem fizetett csak ellopta, Barna nyilván megvette kemény magyar forintért.
görbetükör
@Dr plágium: Minimális a különbség. A csalás az csalás.
Egyébként akinek fizetett, az is ellopta. Szóval ne hipózzuk a szerecsent. :D
nezelodo
Lehet, hogy rektor akar lenni valahol! Vele nem fordulhatna elő a jelek szerint az, mint Szegeden egy kávézóban történt néhány éve, ahova betért néhány angolul és franciául beszélő vendég. A felszolgáló mindkét nyelven folyékonyan, felváltva beszélt a vendégekkel. A szomszéd asztalnál ülő egyik elegáns polgárasszony odafordult a másikhoz: hallgasd, hogy beszél az a kis pincérlány angolul és franciául. Igen, de volt mellé még másik három diplomája, és élvezte Tündérország valóságát.
staro2
Mi a bánatos lószerszámért lett Bor Barna fedőneve az " olimpikon"?
Ilyen alapon mondjuk ha rólam volna szó akkor símán írhatnák, hogy egy amatőr kerékpáros?
A csalásának semmi köze a sportolói mivoltához, csak a hülyeségéhez, hogy képtelen letenni egy nyelvvizsgát.
Málna
@nezelodo: Ez csak a pincérlány valósága. Vannak ilyen élhetetlen emberek.
kokopelli
...miért is kell a nyelvvizsga M.o.-n a nyelvvizsga a diplomához? Egy rostával több a szegények gyeremeke-
iknek,akik nem tudják azt megvenni?Én már beszélgettem nyelvizsgás fiatalokkal,és mondhatom...! (:-()
kokopelli
@kokopelli: a 2. "nyelvvizsga" szó törlendő!)
Macskaszem
Többször megpróbálta rendes úton is, de vannak, akiknek a nyelvtanulás nem megy, másoknak meg az atomfizika. A különbség annyi, hogy az utóbbi ritkán kell a diplomához, a nyelvvizsga meg mindig.
dodóka
Na de azért én kíváncsi lennék mondjuk dajcskijafaszomtompi, kövérköteles laca, orbánmoreviktor, kósalala, meg a többi faszkalap nyelvvizsgabizonyítványára, meg a nyelvtudományukra is...
nezelodo
@Málna: Hát igen vannak élhetetlen emberek, övé volt a kávézó. Nem a Lázár Jani, vagy a lenyúlós D. Guszti barátja rejtőzik a málnásban, (mindenki annyit ér amennyije van)?
Málna
@nezelodo: Akkor félreértettelek, azt hittem, azt akarod mondani, hogy a kormány hibája, amiért egy többdiplomás emberke képtelen boldogulni és a tudását hasznosítani. De ezek szerint ez nem így van.
Málna
@kokopelli: Szerintem alap, hogy diplomás emberek legalább egy idegen nyelven beszéljenek. Az én lányom most készül nyelvvizsgázni, ha lenne rá pénzünk, akkor sem jutott volna eszünkbe megvenni. Időt és munkát kell beletenni, akkor előbb-utóbb összejön.
nezelodo
@Málna: Mond, miért van nektek állandó üldözési mániátok? Egyáltalán miért hiszitek, hogy mindenki támadja a kormányt? Igaz sok embert a padlóra küldtek az intézkedéseivel, engem is legalább kétszer, de mindig jól jöttem ki belőle, nem kellett a keserű kenyerét ennem a politikának. Csak azokat sajnálom, akiknek nem volt lehetőségük megvédeni magukat, és nem önhibájából kerültek nehéz helyzetbe. Orbánból pedig köztudottan hiányzik az empátia. Egy szemernyit sem tud együtt érezni az áldozataival. Közel voltam hozzájuk, és nem irigyeltem az egymással vívott élet-halál harcot, és az állandó rettegésüket is vigyorogva néztem, amikor attól féltek, hogy egyszer kiűzetnek a paradicsomból. A rendezőelv pedig sosem a politikai nézet volt közöttük, hanem a pénzre gyűltek, mint a dögre a legyek, a lenyúlhatóra a potya kiszolgálókra gyúrtak, és hogy hogy nem, mindig egy egy bankár volt a társaság középpontja.
Málna
@nezelodo: Nem tudom, mit jelent a többesszám, de nekem egyáltalán nincs üldözési mániám. Félreérthető voltál, és én félre is értettelek. Ennyi történt, nem több.
kokopelli
@Málna: ...lehet hogy valakiknél alap,valakiknél üzlet,de mindenki döntse el magának!Nem ismerek nyugati
országot,ahol az kötelesség lenne!Nem tud németül nem veszik fel,és az angollal stb. ugyanaz! Az ő dolga!
Semmi más csak "rosta" ill. akadály,ami azoknak kedvez akiknek van "léjük"!
Málna
@kokopelli: Nekünk eddig egy forintunkba sem került, hogy idáig jutott a gyerekem. És ha minden jól megy, a vizsga árát is visszakapjuk. Azt nem tudom, hogy máshol ez követelmény-e, de őszintén szólva nem is érdekel, mert teljesen egyetértek vele. Szűrjék csak ki azt, aki 12 év alatt nem volt képes annyi munkát beletenni a nyelvtanulásba, hogy levizsgázzon belőle, mert az nem való egyetemre.
kokopelli
@Málna: ...én sem voltam való a diplomámhoz?Annélkül sikerült a Siemens-nél (Erlangen) ill. egy beszál-
lítójánál sok-sok évet lehúzni,azért mert a főnök azt mondta,hogy majd megtanulom a tárgyalási szintet!T
ucatnyi kül. nemzetiségű kollégát ismertem meg,akik még azt sem tudták,hogy mi lehet az a nyelvvizsga!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2020. September 24., 20:35
Tizenöt másodperc után lecserélték egy labdarugót
Szórakozás - 2020. September 24., 20:12
Elképesztő dolgot csinált egy magyar sminkes a postán
Itthon - 2020. September 24., 18:58
Csonka András is elkapta a Covidot