Két év kihagyás és három vállműtét után – az utolsó októberben volt Manchesterben – a tokiói kvótaszerzés reményében tér vissza Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász.

Nagyon hosszú volt ez a két év. Ha valamit meg kellett tanulnom, az a türelem

- mondta az M4 Sportnak adott interjúban a lólengés specialistája.

Az UTE 34 éves tornásza leszögezte, hogy

soha többé nem lesz százszázalékos a válla, és bár három-négy napig gond nélkül tud edzeni, amikor begyullad, akkor egy-két napot pihentetnie kell.

"Szeptember elején a szombathelyi világkupaversenyen indulok először, de az októberi világbajnokság a legfőbb cél, addigra már teljes értékű gyakorlatot tudok majd bemutatni" – mondta Berki, aki legutóbb 2017 áprilisában a kolozsvári Európa-bajnokságon versenyzett.

Berki kijelentette, a vb-n éremért kell mennie, mert az biztos kvótát ér, de a bonyolult kvalifikációs rendszer miatt akár a nyolcadik hellyel is kijuthat Tokióba. Hozzátette, ha nem jár sikerrel, akkor még a jövő évi világkupaversenyeken is meglenne az esélye, hogy kvótához jusson.

"A 2007-es stuttgarti vb-n az ezüstéremmel az akkori szabályok szerint nem jutottam kvótához, de úgy érzem, most visszakapom azt Stuttgartban, amit akkor elvett a sors" – mondta Berki, aki a 2012-es, londoni olimpián aratott diadalával ért fel a csúcsra. "A London utáni időszak hab a tortán" – fogalmazott.

Berki Krisztián olimpiai bajnoki címe mellett háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok lólengésben.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.