A Magyar Labdarúgó Szövetségnek (MLSZ) zárt kapuk mögött kell megrendeznie az Azerbajdzsán elleni október 13-i hazai Európa-bajnoki selejtezőt, illetve mintegy 20 millió forintos büntetést kell befizetnie az európai szövetségnek (UEFA) a szeptemberi 9-i Magyarország-Szlovákia Eb-selejtezőn elhangzott rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt.

Kárpótolja a zárt kapus meccsről lemaradó szurkolókat az MLSZ
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A szövetség jelezte, hogy fellebbezést nyújt be az UEFA felé a döntéssel kapcsolatban, és ezzel párhuzamosan kéri a biztonsági szakemberektől a sportszerűtlen szurkolók beazonosítását.

Noha az MLSZ és maguk a játékosok, valamint Marco Rossi szövetségi kapitány is kérte a nézőket a sportszerű szurkolásra, ennek ellenére az ellenőri jelentések felvételekkel dokumentálták, hogy a nézőtéren több alkalommal,

tömegesen kiabáltak cigányozós, "szar Szlovákia" és más gyűlölködő rigmusokat.

A döntés során visszaesőként bírálták el a fegyelmi vétséget, mivel az elmúlt öt évben többször is el kellett járni a magyar szövetséggel szemben a nézőtéri rasszista magatartás miatt.

A fegyelmi döntés ismeretében az MLSZ úgy döntött, hogy az azeriek elleni mérkőzésre 14 év alatti utánpótlás-játékosok és futballt szerető fiatalok meghívásával igyekszik egy Eb-selejtezőhöz illő szurkolói hangulatot teremteni.

A MLSZ a bérletesek számára

arányosan visszatéríti a bérletek árának egy mérkőzésre eső részét. Aki online vásárolta a bérletét, annak visszautalják az összeget ugyanarra a bankkártyára, amelyet a vásárláskor használt, míg akik személyesen, jegypénztárban vásároltak bérletet, azok a TEX Bálnában (Budapest, Fővám tér 11-13.) bérletük felmutatásával kaphatják vissza a pénzt.

A magyar válogatott október 10-én Horvátország vendége lesz Splitben, majd 13-án fogadja Azerbajdzsánt a Groupama Arénában.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Engem nem tudnak kárpótolni, és nem is akarnak. Ahhoz a csürhét kellene kiosztani akik nyomulnak.
A pohos a főrendezője ennek a cirkusznak is kétezerhat ősze óta tudjuk, kivel szövetkezik, ezt nem fogja egyik MLSZ sem kárpótolni
namihami
Érdekes! Az valahogy eszükbe se jutott, hogy kárpótlásként JÓL és LELKESEN játsszanak? Már a győzelem eszembe se jut, de legalább a látszatára lehetne még adni, nem? Jóóóó, jóóó, tudom---nem kéne átesni a ló másik oldalára, de mégis...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.