Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) átalakította a Nemzetek Ligája osztályait, melynek nyomán a magyar válogatott a harmadik vonalból a másodikba került.

Hirtelen szintet lépett a magyar foci – nem játszani tanultak meg, átalakították a Nemzetek Ligája rendszerét

Az UEFA honlapjának keddi beszámolója szerint az A, B és C osztály mezőnye egyaránt 16 csapatos lesz a sorozat 2020/21-es idényében, míg korábban az első két osztályban csak 12-12 nemzeti együttes, a harmadikban pedig 15 szerepelt.

A változtatás azt jelenti, hogy az élvonaltól búcsúzó Németország, Izland, Horvátország és Lengyelország mégis a legjobbak között maradhat, és szintén nem esett ki a második vonalból Szlovákia, Törökország, Írország és Észak-Írország. A C osztályból feljutott négy csoportgyőztesen túl pedig a csoportmásodikok, így Magyarország is a második vonalba kerülnek át. A C osztályt a D-ből töltik fel úgy, hogy a legalsó ligában csak a sorozat első, 2018/19-es idényének hét leggyengébb csapata marad.

Az első három osztályban így négy darab négycsapatos csoportot alakítanak majd ki jövő március 3-án, az amszterdami sorsoláson, a D-ben pedig egy három- és egy négytagú csoport lesz. A csoportküzdelmeket jövő ősszel rendezik úgy, hogy szeptemberben, októberben és novemberben is egy-egy dupla fordulóra kerül sor. Az A osztály négy csoportgyőztese 2021 júniusában küzd meg egymással a négyes fináléban.

A Nemzetek Ligája osztályai (az UEFA honlapja alapján):

A osztály:

Portugália, Hollandia, Anglia, Svájc, Belgium, Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Bosznia-Hercegovina, Ukrajna, Dánia, Svédország, Horvátország, Lengyelország, Németország, Izland

B osztály:

Oroszország, Ausztria, Wales, Csehország, Skócia, Norvégia, Szerbia, Finnország, Szlovákia, Törökország, Írország, Észak-Írország, Bulgária, Izrael, MAGYARORSZÁG, Románia

C osztály:

Görögország, Albánia, Montenegró, Georgia, Észak-Macedónia, Koszovó, Fehéroroszország, Ciprus, Észtország, Szlovénia, Litvánia, Luxemburg, Örményország, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Moldova

D osztály:

Gibraltár, Feröer-szigetek, Lettország, Liechtenstein, Andorra, Málta, San Marino

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Pegero: nektek semmi. Pont az ilyen hülyéknek találták ki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Tsubasáék kellenének ide, ők legalább tudnak játszani! (Tsubasa kapitány)
Gauntlet
Minek? Az ugye megvan hogy a C-ben lévő Montenegró simán vert minket?
simmering73
Ez is csak arra volt jó, hogy a ruha biztos legyen. A B osztályban gyakorlatilag mindegyik oda-vissza elverheti a nemzethy csapatot.
kereső
Mennyit fizetett ezért a "nemzet uzsorása" ( csányi) , az UEFA potentátjainak? Tudjuk, hogy korruptak.
cikicakk55
Szerintem ezt a csuti maradóna ( direkt kis betű) úgy fogja kommunikálni,hogy olyan sokat fejlődött a Magyar foci,hála a Puskás akadémiának,hogy egy osztállyal feljebb került a Magyar válogatott. Nem értek a focihoz,fogalmam sincs milyen tudásúak a többi csapatok,De Orbán melldöngetős mozdulatai ismerem már. Az is az Ő diadala,amihez semmi köze.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.