A Ludogorec 3-0-s győzelmet aratott a Ferencváros vendégeként a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek csütörtöki második fordulójában.

Nagyon megverték a bolgárok odahaza a Fradit

A vendégek 37 másodperc elteltével szereztek vezetést Jody Lukoki góljával, majd a 40. percben Rafael Forster egy óriási szabadrúgással duplázta meg az előnyt. A bolgár együttes Dragos Grigore kiállítása miatt a 43. percben emberhátrányba került, ennek ellenére a Ludogorec a 64. percben Forster második találatával eldöntötte az összecsapást.

Szerhij Rebrov vezetőedző csapata a vereséget követően egy pontjával harmadik helyen áll a négyesben, az október 24-i harmadik fordulóban pedig a pont nélkül sereghajtó CSZKA Moszkva vendége lesz.

Európa-liga, H csoport, 2. forduló:

Ferencváros-Ludogorec (bolgár) 0-3 (0-2)

----------------------------------------

Groupama Aréna, 16 163 néző, v.: Bartosz Frankowski (lengyel)

gólszerzők: Lukoki (1.), Rafael Forster (40., 64.)

piros lap: Grigore (43.)

sárga lap: Heister (26.), illetve Grigore (28., 43.), Lukoki (43.)

Ferencváros:

------------

Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Heister – Sigér (Szihnyevics, 73.), Haratyin – Zubkov (Varga R., 79.), Nguen, Isael – Boli (Skvarka, 73.)

Ludogorec:

----------

Iliev – Cicinho (Ikoko, 69.), Grigore, Rafael Forster, Nedjalkov – Lukoki (Goralski, 57.), Anicet Abel, Badji, Wanderson – Keserü, Marcelinho (Moti, a szünetben)

I. félidő:

----------

1. perc: a középkezdés után egészen hátulról indította el a játékot a Ludogorec, a bal oldalon egy gyönyörű akció futott végig, Nedjalkov jobb külsővel tökéletesen adott be, Lukoki pedig a tehetetlen Dibusz mellett hat méterről, kapásból a hálóba belsőzött (0-1).

40. perc: Forster végezhetett el szabadrúgást jó 30 méterről, Dibusz csak két embert kért a sorfalba. A vendégek brazil belső védője hatalmas erővel kilőtte a jobb felső sarkot (0-2).

II. félidő:

-----------

64. perc: egy bal oldali szögletre Rafael Forster robbant be a rövid saroknál és a kapu bal oldalába csúsztatott (0-3).

A két együttes nyáron már találkozott egymással, a magyar bajnokcsapat júliusban a Bajnokok Ligája selejtezőjében meglepetést okozott azzal, hogy az első fordulóban először hazai pályán 2-1-re, aztán pedig idegenben 3-2-re legyőzte a nála magasabban jegyzett bolgár riválisát. A Ferencváros 5419 nap elteltével játszott újra saját közönsége előtt főtáblás európai kupamérkőzést. A második számú európai kupasorozat csoportküzdelmeit a Ferencváros az Espanyol otthonában elért 1-1-es döntetlennel kezdte, míg a Ludogorec otthon ütötte ki 5-1-re a CSZKA Moszkvát.

Első ferencvárosiként Dibusz ért bele a labdába a meccsen, a válogatott hálóőrnek viszont 37 másodperc után a hálóból kellett kiszednie a játékszert egy rendkívül formás támadás végén. A zöld-fehérek kapusa két ziccer védésével tartotta meccsben csapatát, miközben a támadók játékából hiányzott a kreativitás és a lendület. A vendégek öt perccel a félidő vége előtt Rafael Forster bődületes szabadrúgásgóljával megduplázták előnyüket, viszont emberhátrányba kerültek a második sárga lapját begyűjtő Grigore kiállítása miatt.

A fordulás után a Ferencváros vette át az irányítást, az első helyzetre tíz percet kellett várni, ekkor Nguen lövését védte a vendégek kapusa, Isael pedig a kipattanót "kihagyhatatlannak" tűnő helyről hagyta ki. Néhány pillanattal később újra Nguen harcolt ki magának egy lehetőséget, de Iliev ezúttal is hárított. A találkozó aztán a 64. percben eldőlt, a vendégek gyakorlatilag először jöttek át a zöld-fehérek térfelére, és egy szöglet után Rafael Forster második gólját szerezte.

A hajrában a Ferencváros már csak a szépítés reményében támadott, de végül a becsületgól sem jött össze.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Csak az történik velük, mint a főnivel. Nagyon beégnek, amint az igazi tudást kell összemérni
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fantomasz
Olyanok voltatok mint a faxom 6 órakor ! E -mentek ti a jó pixába ! Ennyi .
SystemError
Csak az történik velük, mint a főnivel. Nagyon beégnek, amint az igazi tudást kell összemérni
namihami
A bíró volt a hibás. Kevés játékost állított ki a bolgár csapatból. Azok tizen jobbak voltak, mint a magyar ""bajnok"" tizenegy ját...szóval tizenegyen.
A hazai megmérettetéshez (Megmérettél és könnyűnek találtattál) ezek a favoritok elegendők. De egy közepes, még nem klasszis, csapat ellen az ilyen Tökmag, Harlekin, Pingpong és Fikusz Kukisz valamint a többiek már súlytalanok. Nem lehetett észrevenni a játék képén, hogy a bolgárok kevesebben voltak.
Százmilliárdokat ölni egy olyan játékba, ahol a magyarok csak a pofozógép szerepét tölthetik be, az több, mint hazaárulás. Az csupán az Orbán és a brancs gazdagítási céljára van. Meg a hazai és kinti focisták és edzők gazdagítására.
Miként ezt ma is láthattuk...
justhpeter
Erről az FTC-ről nem lehet azt mondani, hogy súlytalan. Ez az FTC nulla.
Sámannus
@Fantomasz: Kikérem a te faxod nevében is ezt a sértést:-DDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.