A horvát labdarúgó-válogatott a kijutás reményében, míg a magyar győzelmi kényszerben lép pályára vasárnap az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese akkor őrzi meg reális esélyét az Eb-részvétel kiharcolására, ha – a papírformának megfelelően – felülmúlja az eddig egyetlen pontot gyűjtő azeri gárdát.

Siker esetén a magyarok visszaveszik a szlovákoktól a második helyet a csoportban, s abban kell reménykedniük, hogy a szomszédos ország novemberben nem tud nyerni Horvátországban, így a zárókörben a walesi siker Eb-részvételt érne.

A horvátok kijuthatnak, a magyarok győzelmi kényszerben

Pontvesztés esetén a második szlovákok mögött maradnak a magyarok, ráadásul rosszabb egymás elleni mérlegük miatt csak akkor őriznék meg az esélyt a második hely megszerzésére, ha riválisa novemberben kikapna Horvátország válogatottjától, majd a zárókörben hazai pályán nem tudná legyőzni az azerieket.

A világbajnoki ezüstérmes csapat, amely csütörtökön 3-0-ra verte a magyar együttest Splitben, akkor biztosítja helyét a kontinensviadalon, ha győz Wales vendégeként, de számára a döntetlen is elég, ha a magyarok hazai pályán nem verik meg a sereghajtó Azerbajdzsánt.

A szigetországiak számára is fontos lesz az összecsapás, ők akkor tartják saját kezükben a sorsukat, ha begyűjtik mindhárom pontot. Amennyiben ez nem sikerül nekik, ők is kiszolgáltatottjává válnak a novemberi horvát-szlovák meccsnek.

A csoportból az első kettő jut ki a 12 ország egy-egy városában, köztük Budapesten sorra kerülő Eb-re. A novemberre elkészülő Puskás Arénában három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek.

Cikk- és címlapkép: MTI/Illyés Tibor

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.