Az atlétikát szeretőkhöz fordult Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó azt kérve, fejezzék ki egy kedveléssel a Facebookon, hogy támogatják a 2023-as atlétika-vb budapesti megrendezését. A felhíváshoz Kozák Luca gátfutó és Márton Anita olimpiai bronzérmes és világbajnok súlylökő is csatlakozott.

Ne csak lájkolj, fizess is! – üzeni a közgazdász

Az atléták azután emelték fel szavukat a viadal megrendezése mellett, mert azzal, hogy az önkormányzati választás politikai átrendeződést hozott a fővárosban, az ahhoz szükséges stadion felépítése is kérdésessé vált.

A felhívásra saját Facebook-oldalán reagált Dénes Ferenc sportközgazdász, aki így minősítette a kezdeményezést:

„Szép fotó, emelkedett szöveg, buzdító petíció. Csak éppen nem kicsit hamis, és semmiképpen nem tisztességes.”

Dénes felhívta a figyelmet arra, hogy

„jelenlegi ismereteink, pontosabban sejtéseink szerint a világbajnokság infrastruktúráját és rendezését 98%-ban azok az adófizetők fogják állni, akiknek túlnyomó többsége semmilyen/csekély mértékben fog részesedni a rendezvény előnyeiből, annál inkább a költségeiből/hátrányaiból. Ezt talán érdemes tudatosítani, amikor arra buzdítjuk honfitársainkat, támogassanak (magán? közösségi?) ügyeket. Nem mellékesen, mindenkinek, aki közvetlenül, vagy adóján keresztül közvetve hozzájárul az esemény megrendezéséhez joga van véleményét kifejteni, akár azt felvetni, kérni, hogy ne erre költsék befizetett adóját.”

A sportközgazdász ugyanakkor jelezte azt is, hogy nagy rajongója az atlétikai versenyeknek, és „igencsak lelkes szurkolója a 2023. évi atlétikai vb budapesti rendezésének”. Ezért ő is bejelentett egy kezdeményezést:

a maguk felhívását egészítsük ki azzal, hogy mindenki, aki lájkolja a petíciót, ezzel egyidejűleg vállalja azt, hogy egy éven keresztül havonta 10.000 forinttal támogatja az előkészületeket és a rendezést. Aki megosztja a posztot, az fizessen 20.000 forint/hó összeget. A forrásgyűjtés legyen nyilvános és átlátható, menedzselését bízzuk a Magyar Atlétikai Szövetségre, jó kezekben lesz.”

Dénes hozzátette: ha ennek feláll a rendszere, ő is örömmel lesz tagja az eseményt ily módon lájkolók klubjának. „Kérem, értesítsenek, amikor szerződni tudok a szövetséggel, megkezdhetem az ügy valós támogatását” – fűzte hozzá.

(Képünk illusztráció, fotó: PxHere)

Forrás: hvg.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.