Magyarország 2022-től gyorsaságimotoros-világbajnoki (MotoGP) futamot rendezhet – jelentette be a Nyíregyházán és környékén zajló rali Európa-bajnoki futam szombati napján Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A kormány gyorsaságimotoros világbajnokságot is hoz Magyarországra, pályát is építenek hozzá

Palkovics László azt mondta, hosszabb ideje folytattak tárgyalásokat a MotoGP kereskedelmi jogait birtokló céggel, amellyel szándéknyilatkozatot is aláírtak, a következő lépés pedig az, hogy a kormánynak február 28-ig végleges döntést kell hoznia többek között a helyszínről és a rendezéshez kapcsolódó intézkedésekről.

"November folyamán, december elején a kormány elé kerül a magyar autó- és motorsport fejlesztésére kidolgozott stratégia, amely számos célt és intézkedést tartalmaz, és amelyre többek között a sportági eredményességen, valamint a turizmusra gyakorolt hatáson túl azért is van szükség, mert Magyarországon az autóipar erőteljesen meghatározza a gazdaság sikerességét"

- jelentette ki az innovációs és technológiai miniszter.

"A stratégiát tartalmazó dokumentum szerint a legfontosabb beavatkozási területek a Hungaroring és a hazai sportinfrastruktúra fejlesztése, az újabb nemzetközi sportrendezvények hazai megrendezése lehetőségének feltérképezése, közlekedésbiztonsági akcióterv kidolgozása, valamint a versenymérnök-képzés fejlesztése"

- foglalta össze a stratégia elemeit Palkovics László.

Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a MotoGP-futam megrendezésének érdekében új versenypálya épülhet Kelet-Magyarországon, és kiemelte, a gyorsaságimotoros-vb egy futamának megrendezése önmagában óriási ismertséget képes adni Magyarországnak, ugyanakkor a közlekedésbiztonsági kérdésekben is hasznos lehet.

"Olyan ez, mint egy piramis, amelynek az alján az utcai motorozás, vagy akár a robogók, elektromos kétkerekű közlekedési eszközök találhatók, a tetején pedig a MotoGP" – fogalmazott Kósa Lajos. Hozzátette, határozott szándék, hogy az új pálya olyan kelet-magyarországi helyszínen legyen, ahol a nyári időszakban a rendezvénynapok száma teljes.

"A kétkerekű járműveket érintő közlekedésbiztonsági intézkedésekkel foglalkoznunk kell, mert Magyarországon jelenleg 200 ezer aktív, a járművét szezonban heti rendszerességgel használó motoros van, további 100 ezer ritkábban motorozik, viszont a regisztrált motorkerékpárok száma az országban több mint egymillió"

- hangsúlyozta, kiemelve, hogy a nagyvárosi közlekedésben a "kétkerekű alternatíva" a különböző vizsgálatok eredményeit elnézve "ígéretesnek tűnik".

Talmácsi Gábor, a sportág egyetlen eddigi magyar világbajnoka sajtótájékoztatón elmondta, üdvözli a kormányzat célkitűzéseit, fontosnak tartja, hogy legyen az országnak autó és motorsport stratégiája. A jövő tehetségeinek felfedezése és kinevelése ugyanis a kormány támogatása nélkül nem biztosítható-tette hozzá a világbajnok.

"A MotoGP család örökös tagjaként óriási lehetőséget jelent a hazai rendezésű futam" – húzta alá Talmácsi.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Kéne rendezni egy futó balfaszlövő világbajnokságot is. Palkovics lehetne a cél...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Bozót
Sávolyon készen vannak a földmunák (nem lehet lopni többet) csak a kormányzati támogatás hiányzott, építsünk új pályát (hogy lehessen lopni, még, kicsit) És hol szálláoljuk el a csapatokat?
Qqberci
Kéne rendezni egy futó balfaszlövő világbajnokságot is. Palkovics lehetne a cél...
Nyírfa
Kell, mint testnek a kenyér, mint tavaszi zápor fűszere a földnek. Kell, mint kórháznak a CT, mint kréta, mellyel táblára ír fel a gyermek. Kell a motorpálya, ki tudja, hol áll meg, kit hogyan talál meg
Kósa Lajost kérdezni nem kell félnetek, jó lesz!
Kósa Lajost kérdezni nem kell, félnetek jó lesz!
Nessy
Háztömb körüli kalaplengető versenyt nem rendezünk? Ahhoz még pálya sem kellene! Ja, akkor nem jó, nincs miből lopni!
Gauntlet
A Hungaroring nem elég jó? Ja, hogy nem lehet előzni!
RonaGyuri
@Gauntlet: már kész , pedig az építés a buli!! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: A lényeget nem értitek

A net népe nem is kis értetlenséggel fogadja a legújabb (annyira nem is új) „sport” ötletet

Magyarország 2022-től gyorsaságimotoros-világbajnoki (MotoGP) futamot rendezhet – jelentette be a Nyíregyházán és környékén zajló rali Európa-bajnoki futam szombati napján Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.
A minden lében kanál derék Kósa mester azonnal rá is kottyantott: „Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a MotoGP-futam megrendezésének érdekében új versenypálya épülhet Kelet-Magyarországon, és kiemelte, a gyorsaságimotoros-vb egy futamának megrendezése önmagában óriási ismertséget képes adni Magyarországnak, ugyanakkor a közlekedésbiztonsági kérdésekben is hasznos lehet.”.
Net népe morgolódni kezdett Hungaroring így meg úgy, Sávoly így meg úgy …
Nos úgy tűnik csak a lényeget nem fogják. Szó sincs a sportról, az csak ürügy arra, hogy a csókosok és a párt még többet lopjon!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.