A csepeli polgármester fajsúlyos érvet húzott elő. A 2023-as vb-t tavaly kapta meg az ország.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Fajsúlyosnak talán fajsúlyos, de hogy érv lenne???

Csepel polgármestere és a kerület sportegyesületei kiállnak a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezése és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések mellett - tudósított az MTI.

Na már a kezdéssel is gondok vannak: „Budapest tavaly kapta meg a 2023-as vb rendezésének a jogát, jelenleg viszont még nem lehet tudni, hogy a főváros új vezetése hozzájárul-e a vb-hez szükséges stadion megépítéséhez.”. Lévén még az is kétséges, hogy a VB-nek valóban szükség van-e egy újabb - millárdok tucatjaiba kerülő – stadionra. Azt most hagyjuk, hogy ki, miből és mire fogja használni, a VB után.
A dolog igazi poénje azonban az, hogy „A Déli Városkapunak keresztelt barnamezős beruházás során a Rákóczi híd déli oldalánál megépülő Budapesti Atlétikai Stadion a 2023-as atlétikai világbajnokságnak is otthont fog adni.” és „egyedülálló beruházásnak ad otthont a főváros IX. kerülete. Itt épül a tervezett Nemzeti Atlétikai Központ stadionja,”!!!
„közel 60 hektár új közparkot is létrehoznának Csepelen és több mint 4000 új fát is kapna Észak-Csepel.”, „Emellett három új biciklis és gyalogos híd is épülne a csepeli Duna-ágak felett. A vb miatt Csepelen szabadtéri edzőpályák, fedett atlétikai csarnok, extrém sportpálya, nemzetközi evezős pálya és új evezős klubház is épülne. Emellett megtörténne a Kis-Duna-part rekultivációja és a Kis-Duna mederkotrása.”
Sőt: „Ha nincs atlétikai vb, elmarad a csepeli HÉV felújítása”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.