Oscar Tabarez szövetségi kapitány és Diego Godin csapatkapitány is megtiszteltetésnek nevezte, hogy a magyarok éppen az uruguayi labdarúgó-válogatottal játsszák pénteken a Puskás Aréna avatómérkőzését.

Uruguay-nak is megvan a véleménye a Puskás stadionról

"Szép és méltóságteljes a stadion. A város is tetszik, az emberek tisztelik a szépet és a múltat egyaránt. Az emberek finomakat esznek, kellemes zenét hallgatnak, láthatóan élvezik a város pezsgését. Itt tartózkodva még nagyobb kérdőjel számunkra, hogy Magyarország miért került ki a futballvilág vérkeringéséből, miért nincs jelen a világbajnokságokon, miért nincsenek játékosai a legjobb klubokban" – mondta a szakvezetői posztot 13 esztendeje betöltő Oscar Tabarez, aki szerint azoknak könnyebb visszatalálni az eredményes útra, akik rendelkeznek futballmúlttal.

Példaként éppen Uruguayt említette, ugyanis 2006-os kinevezésekor maga is feltette a kérdést, hogy hova helyezzék magukat a labdarúgás megváltozott világában. Úgy hiszi, sikerült választ találni, mert ma a nemzeti együttes nehéz ellenfél bárki számára.

"Hétéves voltam, amikor az 1954-es vb-elődöntőt az iskolában rádión hallgattuk. A magyarok akkoriban forradalmasították a futballt, és gólrekordot állítottak fel. Akkor ismertem meg Hidegkutit, Bozsikot, Kocsist vagy éppen Puskást, aki azon a meccsen sérülés miatt éppen nem játszott. Uruguay történetében pedig az volt az első világbajnoki vereség" – idézte fel a két gárda legemlékezetesebb összecsapását Tabarez, aki szerint nemcsak történelmi okokból fontos a pénteki találkozó.

A 72 esztendős tréner úgy vélte, remek állapotban vannak a játékosai, a céljuk pedig az, hogy stabilizáljanak bizonyos játékelemeket. Megjegyezte, jó néhány fiatalt behívott a keretébe, a kezdőtizenegyben hét-nyolc olyan játékos is lehet, aki két éve még nem volt a válogatott tagja. Ennek ellenére kijelentette, nyerni szeretnének, mint minden meccsen, noha a magyar csapat nem tűnik könnyű ellenfélnek.

"Jó lehetőség versenyképes európai válogatottal találkozni, amelyen ki lehet próbálni játékosokat és játékelemeket a jövőre kezdődő vb-selejtezőkig" – mondta Diego Godin, aki a fogadtatást szívélyesnek, a magyarokat pedig futballszeretőnek nevezte. "Az egész csapatnak megtiszteltetés pályára lépni a stadionavatón. Szép és látványos az aréna, az egyik legszebb, amelyben játszottam. Remélem, telt ház és jó hangulat lesz pénteken".

Az Internazionale védője szerint az uruguayi nemzet ezer szállal kötődik a labdarúgáshoz, amely a kultúrájuk része, s ez az egyik titka annak, hogy kis országként sikeres tudott maradni az 1930-ban és 1950-ben világbajnok válogatott, amely tavaly a vb-n és idén a Copa Americán is negyeddöntős volt, a világranglistán pedig ötödik helyen áll.

A magyar-uruguayi mérkőzés pénteken 19 órakor kezdődik, a kapukat már 16 órakor kinyitják, a nyitóünnepség pedig 17.30-kor lesz.

(Kép: MTI/Illyés Tibor)

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mary
@Pegero: már csak utak.kellenének a szép.sradionhoz. Ha jönnek a külföldi vendégek a reptérről, szétesik az autó alattuk.Kőbánya látvànya egyenesen lenyűgőző, remélem a 85 ös busszal nem utaznak mert azt hihetik nem Európaba vannak.
Én is sokszor megteszem ezt a távot, reptér-Örs Vezér tere és mindig szègyenkezem a külföldi ismerőseim előtt, hogy nekünk nincsenek rendes útjaink.Annyira ráz a 85 ös busz, hogy a hullámvasút kutyatöke hozzá, na persze kőbánya polgija is fideszes, mit is várhatnánk.
De viszont vannak szép stadionjaink tehetsègtelen focistákkal.
Tudom te most azt fogod ìrni, hogy minden rendben van, de előtte kèrlek menj már egy körz a 85 ös busszal Köbànyàn és ìrd le lègyszi milyen élmènyben volt részed!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fahrenheit451
oslakos felver gecik, a kutyakon kivul senkit nem erdekel a velemenyetek. del-amerika? huzzatok a picsaba harmadik vilag beli primitiv gecik
csak úgy....
@Pegero: a második 1/2 idöre sem kaptál egy 50% ost? nagyon megbízhatatlan lehetsz a fideszes berkekbee. gondolom,ha zödet látsz,akkor rögvest legelni kezdesz...
csak úgy....
@Pegero: a harmat ,hozzád képest egy svájci néger...,oszt csodákszó,hogy még csak képrü láttál pennát
csak úgy....
@Pegero: én is sírva röhögök rajtad...
surdilloFUJT
@csak úgy...: Hááááát te egy ritka barma vagy ennek a szerencsétlen országnak,reméljük nem tenyésztenek tovább,mert csak zombik lennének!!!
kokopelli
@Aki Én: a féligazság rosszebb,mint egy sumákolás! A Gyurcsány 50%-os kiadása,több mint az
Orbánék maradék lenyúlása! Fidesz axioma?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.