A magyar gyorskorisok Japánból Kínába, a világkupa-sorozat újabb állomására utaztak hétfőn. A sanghaji leszállás után olyan sokat kellett várakozniuk, hogy Burján Csaba a hosszú sort mutatva egy fotón azt posztolta ki közösségi oldalára, hogy F*cking China. Burján az ügy miatt nem léphet jégre a péntektől vasárnapig tartó sanghaji világkupaversenyen, hazautazik.

Óriási botrány tört ki a magyar gyorskorisoknál az olimpiai bajnok Instagram bejegyzése miatt, a kínai vezetőedző lemondott

Burján Csaba. Fotó: MTI/Kovács Tamás 

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagja, Burján Csaba olimpiai bajnok Kínát sértő magatartása miatt Zhang Jing Lina, a csapat vezetőedzője benyújtotta a lemondását

– közölte a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség kedd este.

Az eset előzménye, hogy Burján Csaba bepipult azon, hogy sokat kell várakoznia a sanghaji reptéren, ezért az Instagram-oldalára azt a szöveget posztolta, hogy

„F*ckin China”

A bejegyzés azóta eltűnt, de a Facebookon megörökítették mások a korábbi bejegyzést – írja az Index.

Íme:

Ezt látván nyújtotta be lemondását Csang Csing Lina, a csapat kínai vezetőedzője, amit a magyar szövetség (MOKSZ) elnöksége nem fogadott el. Burjánt viszont hazarendelték Sanghajból.

Nem tudom tolerálni, hogy egy magyar gyorskorcsolyázó, aki ráadásul olimpiai bajnok, rasszista megjegyzést tegyen Kínára. Felajánlottam a lemondásomat

– nyilatkozta a kínai CGTN televíziós társaságnak Csang Csing Lina, aki megdöbbentőnek és felháborítónak tartja Burján Csaba megnyilvánulását.

A közösségi oldalon már nem fellelhető az eredeti poszt, ott azóta már Burján Csaba bocsánatkérése áll – írja a Nemzeti Sport.

Óriási botrány tört ki a magyar gyorskorisoknál az olimpiai bajnok Instagram bejegyzése miatt, a kínai vezetőedző lemondott

Burján Csaba bocsánatkérő posztja az Instagramon. Fotó: Nemzeti Sport

Az ügyben a MOKSZ az alábbi közleményt adta ki:

A magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott tagja, Burján Csaba olimpiai bajnok Kínát sértő magatartása miatt Csang Csing Lina, a csapat vezetőedzője benyújtotta a lemondását.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöksége a válogatott versenyző sportolóhoz méltatlan megnyilvánulásáért elnézést kért. A vezetőedző lemondását nem fogadta el, vele tárgyalásokat kezdeményez. Burján Csaba az esetet követően bocsánatot kért Csang Csing Linától.

Bánhidi Ákos csapatvezető döntése értelmében Burján Csaba nem lép jégre a péntektől vasárnapig tartó sanghaji világkupaversenyen, hazautazik.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöksége úgy határozott, hogy a csapatvezető kérelmére Burján Csaba ellen fegyelmi eljárást indít. Annak végeredményéről, ahogyan ezúttal is, tájékoztatjuk a közvéleményt. A fegyelmi döntés meghozataláig a MOKSZ nem kíván további nyilatkozatot tenni

Forrás: Nemzeti Sport, Index, 444.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
@fahrenheit451: igen, sajnos a közönségesség már a legtöbb embernek a zsigereiben van.
Én megértem, hogy egy élsportoló már nem is ugatja a kulturált viselkedést, mert neki itthon már mindent szabad és következmény nélkül marad minden szemétsége. Itthon ez a "morál".
De külföldön, ahol hazánkat képviseli, bizony elvárják a kulturált viselkedést, a másoknak is kijáró tiszteletet, mert vendégként van ott.
De a magyar rendületlenül és gátlástalanul anyázik, ha valami nincs inyére.
Bizony, ilyenkor kaphat a pofájára - és vele együtt a "mai magyar keresztény kultura" is.
Amit nem csak védeni kellene, de művelni is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mirabilis
Jesszum, 25 éves fiatal és unalmában a hosszú várakozás során írta: baszd meg kína. Igaza volt.
Sámannus
No a pohos hancúrozhat a ganyéjban amit ez csinyátneki. Szóval jót tett neki a közmédia tompító hatása. Szerintem szabályosan maga alákakált ez a pökhendi ficsúr.@nezelodo: ő csak egy halcafat a csatornából. Látod feje sincsen.
nezelodo
@Mirabilis: Mi lenne ha az SZTK várólista miatt is mindenki ilyeneket írna a közösségi oldalakon, ahelyett, hogy a teljesítmény volumen korlát feltalálóit küldenénk a választáskor a megérdemelt helyükre, és ha nem mennek, a rozsdás vasvillákkal biztogatnánk egy kicsit őket.
nezelodo
@durbincs: Nagy dicsőség a Vezérednek, hogy még rád is szükség van a hatalma megtartásához! Ja a pohos törpére gondoltam... A rettenet beteget a sógoroknál próbálják sikertelenül... de mindegy. Legalább van proppellere neki is.
Mirabilis
@nezelodo: Mi lenne ha az SZTK várólista miatt is mindenki ilyeneket írna a közösségi oldalakon"
az jó lenne!
A teljesítmény volument kire érted?
Mert Burján Csabánál az rohadtul megvan.
nezelodo
@Mirabilis: A teljesítmény volumen korlát az egészségügyben van. Rendelkezésre állnak az eszközök, Ct, MRI stb, de du. négykor leállnak, az addig is lassított szolgáltatással, kapacitás lenne, de nem finanszírozza a biztosító, magyarul a kormány maga csinál várólistát azzal, hogy nem enged költeni a rászorulókra. Ezért van az, hogy hónapokat kell várni egy egy vizsgálatra a szakrendelőkben is, szemészeten, kardiológián ideggyógyászaton stb. Hallgasd a nem a kormány által fizetett eü. szakembereket.
Ezért hajtotta el az orvostársadalom az Orbán mellett hitet tevő kamarai elnököt, megérdemelten. Tudod ő volt aki a szoci kormány alatt kijelentette, "ott tesz keresztbe a kormánynak ahol tud". Csakhogy nem a kormánynak, hanem a rászoruló betegeknek tett keresztbe az a nagyszerű Éger dr.
A kormány törekvése világos, átterelni a betegeket a hozzájuk ezer szállal köthető magán egészségügybe, akinek meg nincs pénze, feldughatja magának az élete során befizetett járulékot, az haljon meg.
Persze a választók nem igen tudják értelmezni még azt sem, miért nyugdíjadót fizetnek a bérükből, és nem nyugdíj-járulékot, mint korábban. A teljesítmény volumen korlátot pedig ha annyit szajkózná a kormány, mint a migra-Soros veszedelmet, lehet, hogy akkor sem értenék az őket istenítő vidéki választóik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.