A magyar gyorskorisok Japánból Kínába, a világkupa-sorozat újabb állomására utaztak hétfőn. A sanghaji leszállás után olyan sokat kellett várakozniuk, hogy Burján Csaba a hosszú sort mutatva egy fotón azt posztolta ki közösségi oldalára, hogy F*cking China. Burján az ügy miatt nem léphet jégre a péntektől vasárnapig tartó sanghaji világkupaversenyen, hazautazik.

Óriási botrány tört ki a magyar gyorskorisoknál az olimpiai bajnok Instagram bejegyzése miatt, a kínai vezetőedző lemondott

Burján Csaba. Fotó: MTI/Kovács Tamás 

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagja, Burján Csaba olimpiai bajnok Kínát sértő magatartása miatt Zhang Jing Lina, a csapat vezetőedzője benyújtotta a lemondását

– közölte a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség kedd este.

Az eset előzménye, hogy Burján Csaba bepipult azon, hogy sokat kell várakoznia a sanghaji reptéren, ezért az Instagram-oldalára azt a szöveget posztolta, hogy

„F*ckin China”

A bejegyzés azóta eltűnt, de a Facebookon megörökítették mások a korábbi bejegyzést – írja az Index.

Íme:

Ezt látván nyújtotta be lemondását Csang Csing Lina, a csapat kínai vezetőedzője, amit a magyar szövetség (MOKSZ) elnöksége nem fogadott el. Burjánt viszont hazarendelték Sanghajból.

Nem tudom tolerálni, hogy egy magyar gyorskorcsolyázó, aki ráadásul olimpiai bajnok, rasszista megjegyzést tegyen Kínára. Felajánlottam a lemondásomat

– nyilatkozta a kínai CGTN televíziós társaságnak Csang Csing Lina, aki megdöbbentőnek és felháborítónak tartja Burján Csaba megnyilvánulását.

A közösségi oldalon már nem fellelhető az eredeti poszt, ott azóta már Burján Csaba bocsánatkérése áll – írja a Nemzeti Sport.

Óriási botrány tört ki a magyar gyorskorisoknál az olimpiai bajnok Instagram bejegyzése miatt, a kínai vezetőedző lemondott

Burján Csaba bocsánatkérő posztja az Instagramon. Fotó: Nemzeti Sport

Az ügyben a MOKSZ az alábbi közleményt adta ki:

A magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott tagja, Burján Csaba olimpiai bajnok Kínát sértő magatartása miatt Csang Csing Lina, a csapat vezetőedzője benyújtotta a lemondását.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöksége a válogatott versenyző sportolóhoz méltatlan megnyilvánulásáért elnézést kért. A vezetőedző lemondását nem fogadta el, vele tárgyalásokat kezdeményez. Burján Csaba az esetet követően bocsánatot kért Csang Csing Linától.

Bánhidi Ákos csapatvezető döntése értelmében Burján Csaba nem lép jégre a péntektől vasárnapig tartó sanghaji világkupaversenyen, hazautazik.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöksége úgy határozott, hogy a csapatvezető kérelmére Burján Csaba ellen fegyelmi eljárást indít. Annak végeredményéről, ahogyan ezúttal is, tájékoztatjuk a közvéleményt. A fegyelmi döntés meghozataláig a MOKSZ nem kíván további nyilatkozatot tenni

Forrás: Nemzeti Sport, Index, 444.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
@fahrenheit451: igen, sajnos a közönségesség már a legtöbb embernek a zsigereiben van.
Én megértem, hogy egy élsportoló már nem is ugatja a kulturált viselkedést, mert neki itthon már mindent szabad és következmény nélkül marad minden szemétsége. Itthon ez a "morál".
De külföldön, ahol hazánkat képviseli, bizony elvárják a kulturált viselkedést, a másoknak is kijáró tiszteletet, mert vendégként van ott.
De a magyar rendületlenül és gátlástalanul anyázik, ha valami nincs inyére.
Bizony, ilyenkor kaphat a pofájára - és vele együtt a "mai magyar keresztény kultura" is.
Amit nem csak védeni kellene, de művelni is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gybognarjr
@Jozefina: @Jozefina: Ilyen bejegyzésre nincs semmi védelem, ha egy más nemzetiségű, pl. egy Román ember hasonlót írrna facebook lapjára Magyarországról, Önre bízom, hogy védje meg a facebook és magazinok bejegyzései ellen.
nezelodo
@durbincs: Durbi, mi lenne ha egyszer egy értelmes cáfolatot, magyarázatot adnál a "hozzászólásodban", és nem a dakota vezér rosszul megemésztett, mértéktelenül fölzabált pacalját büfögnéd fel ekkora bűzt árasztva?
Sámannus
No a pohos hancúrozhat a ganyéjban amit ez csinyátneki. Szóval jót tett neki a közmédia tompító hatása. Szerintem szabályosan maga alákakált ez a pökhendi ficsúr.@nezelodo: ő csak egy halcafat a csatornából. Látod feje sincsen.
nezelodo
@Mirabilis: Mi lenne ha az SZTK várólista miatt is mindenki ilyeneket írna a közösségi oldalakon, ahelyett, hogy a teljesítmény volumen korlát feltalálóit küldenénk a választáskor a megérdemelt helyükre, és ha nem mennek, a rozsdás vasvillákkal biztogatnánk egy kicsit őket.
nezelodo
@durbincs: Nagy dicsőség a Vezérednek, hogy még rád is szükség van a hatalma megtartásához! Ja a pohos törpére gondoltam... A rettenet beteget a sógoroknál próbálják sikertelenül... de mindegy. Legalább van proppellere neki is.
nezelodo
@Mirabilis: A teljesítmény volumen korlát az egészségügyben van. Rendelkezésre állnak az eszközök, Ct, MRI stb, de du. négykor leállnak, az addig is lassított szolgáltatással, kapacitás lenne, de nem finanszírozza a biztosító, magyarul a kormány maga csinál várólistát azzal, hogy nem enged költeni a rászorulókra. Ezért van az, hogy hónapokat kell várni egy egy vizsgálatra a szakrendelőkben is, szemészeten, kardiológián ideggyógyászaton stb. Hallgasd a nem a kormány által fizetett eü. szakembereket.
Ezért hajtotta el az orvostársadalom az Orbán mellett hitet tevő kamarai elnököt, megérdemelten. Tudod ő volt aki a szoci kormány alatt kijelentette, "ott tesz keresztbe a kormánynak ahol tud". Csakhogy nem a kormánynak, hanem a rászoruló betegeknek tett keresztbe az a nagyszerű Éger dr.
A kormány törekvése világos, átterelni a betegeket a hozzájuk ezer szállal köthető magán egészségügybe, akinek meg nincs pénze, feldughatja magának az élete során befizetett járulékot, az haljon meg.
Persze a választók nem igen tudják értelmezni még azt sem, miért nyugdíjadót fizetnek a bérükből, és nem nyugdíj-járulékot, mint korábban. A teljesítmény volumen korlátot pedig ha annyit szajkózná a kormány, mint a migra-Soros veszedelmet, lehet, hogy akkor sem értenék az őket istenítő vidéki választóik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.