Bohus hiába érte el a 8. legjobb időt az elődöntőben. Késely Ajna 800 méteren ezüstémes.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nem a szabály a fura,

majd azt mondtam, hogy azok, akik nem ismerik a szabályokat, de sajnos eléggé általános

„Fura szabály miatt nem döntőzhet az Eb-n a magyar úszó” igencsak meglepő címmel riogat a derék index.hu. De nem, nem, na jó nem csak, a megszokott ki tud nagyobb baromságot címnek adni versengésről van szó, hanem az index – sajnos igen gyakori - buta, felkészületlen és tájékozatlan sport-firkászkodásáról!
Ezt írja: „A férfi 100 méteres hátúszás elődöntőjében Bohus Richárd a nyolcadik legjobb időt úszta, 50,65 másodperccel új országos csúcsot ért el, amivel ott kellene lennie a döntőben, de egy ritkán alkalmazott szabály miatt erre nem lesz lehetősége. A szabály szerint a két elődöntő első két helyezettje automatikusan finalista, így ő kiszorult, hiába volt jobb az első futam másodikjánál is.”.
MI van? Ritkán alkalmazott szabály? Hogy a selejtező jellegű időfutamok mellett, vagy azzal együtt a döntő kialakítása során előfutam jellegű megméretések vannak? Számos sportágnál pl. atlétika csak ilyen van. Más sportágakban többfordulós kvalifikációk esetén (pl. esetünkben) vegyesen: első selejtező forduló kieséses, a továbbiak előfutam szerűen: a győztes, az első kettő, 3, etc. + a legjobb idők!! Ha a derék firkász nem csak írna, de olvasna és/vagy nézne is sportról: tudog ezek a kis q vs. nagy Q betűk
Az meg a tudatlanságukat növelő logikai hiátusra utal, hogy „ritkán alkalmazott szabály” –ról zagyvál, pedig csak arról van szó, hogy az úszásban a középfutamok besorolási technikája miatt, ritkábban fordul elő, ilyen szituáció.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.